Doe het zelf tuinen
Image default
Bedrijven

Waar moet u op letten bij het renoveren van uw tuin?

Wanneer u uw tuin gaat verbouwen of renoveren kan er veel afval vrij komen. Afhankelijk van hoeveel u gaat verbouwen zal er een hoop afval vrij komen. Dit afval komt overeen met groen afval, maar niet alles wat u weg gooit tijdens het renoveren van uw tuin is groen afval. Zo zijn bakstenen geen groen afval. Groen afval kunt u scheiden door een groencontainer te huren. Een groencontainer huren draagt verschillende voordelen met zich mee. Zo wordt de container opgehaald en afgeleverd op de plek van bestemming. Deze service zit inbegrepen in de prijs van de groencontainer. Meer weten waar u op moet letten bij het renoveren van uw tuin lees dan gerust verder!

 

Tips bij het renoveren

Een slim idee is om een lijstje te maken met dingen die u terug wilt zien in uw tuin. Wilt u dus een overkapping of tuinhuisje? Schrijf het op! De planten die u wilt in uw tuin kunnen ook handig zijn om op te schrijven. Alles wat u mooi vind is ook handig om te onthouden. Wilt u een vogelbadje? Zet dit dan ook op de lijst. Niks is te gek. Bovendien is het uw tuin dus u mag bepalen wat u ermee doet.

Het is wel slim dat wanneer het echte werk gaat beginnen u een goede hovenier inschakelt. Deze zorgt ervoor dat alle handelingen tiptop worden uitgevoerd. Geef uw wensen wel altijd door aan deze hovenier. Zo voorkomt u dat iemand anders de keuzes in uw tuin gaat bepalen. Het is ook belangrijk om na te denken over het onderhoud dat uw tuin nodig gaat hebben en hoeveel zin u erin heeft om dit bij te gaan houden. Neem alle opties mee in uw achterhoofd. Een buitenkeuken zal minder onderhoud nodig hebben dan een vijver.

 

Denk twee keer na

Wanneer u een boom wilt is het verstandig om rekening te houden met het feit dat bomen erg groot kunnen worden. Bomen kunnen uw uitzicht daardoor verminderen. Daarnaast kunnen bomen er ook  voor zorgen dat uw riolering verstopt raakt. Dit heeft te maken met het feit dat deze zo groot worden en de wortels dus steeds dikker en dieper worden.

 

https://www.afvalcontainersvlk.nl/groenafval-container/