Doe het zelf tuinen
Image default
Bedrijven

Elektricien Den Haag doet zonnepanelen

 

De elektricien Den Haag is verantwoordelijk voor het aanleggen, onderhouden en repareren van elektrische installaties. Hij moet kennis hebben van de werking van elektrische systemen en de veiligheidsvoorschriften kennen. De elektricien moet ook klantgericht zijn, want hij moet advies kunnen geven over het gebruik van elektrische apparaten. De elektricien in Den Haag is werkzaam in woningen, kantoren, winkels, bedrijven, industrieën en in de utiliteitsbouw. Hij legt nieuwe elektrische installaties aan en onderhoudt de bestaande installaties. Daarnaast is de elektricien ook gespecialiseerd in het aanleggen van zonnepanelen en andere vormen van duurzame energie. Ideaal dus voor jouw duurzame wensen!

Zonnepanelen voor jou

Zonnepanelen zijn dunne, platte platen die zonlicht opvangen om elektriciteit op te wekken. Zonnepanelen worden ook wel fotovoltaïsche cellen genoemd. Zonnepanelen werken door licht te vangen en dat licht te gebruiken om elektriciteit op te wekken. Zonnepanelen bevatten lichtgevoelige materialen die elektriciteit opwekken wanneer ze blootgesteld worden aan licht. Wanneer de zonnepanelen licht opvangen, gaan de elektronen in het materiaal bewegen. Dit noemt men elektrische straling. De elektrische straling wordt dan door middel van een elektrische kabel naar een omvormer geleid. De omvormer zet de stroom om in een vorm die geschikt is voor het gebruik in huis of bedrijf.

Geschiedenis zonnepanelen

Zonnepanelen zijn een belangrijk onderdeel van de wereldwijde energievoorziening en hebben een lange geschiedenis. De eerste zonnepanelen werden ontwikkeld in de jaren 1800 en zijn sindsdien steeds verder verbeterd. In de jaren 1950 werden zonnepanelen voor het eerst op grote schaal gebruikt, met name in ruimteschepen. In de jaren 1970 en 1980 werden zonnepanelen steeds vaker gebruikt voor terrestrische toepassingen, met name in landen met veel zonneschijn, zoals Californië. Tegenwoordig worden zonnepanelen over de hele wereld gebruikt, met name in landen met een hoge elektriciteitsprijs of een sterke ambitie op het gebied van duurzame energie.