Doe het zelf tuinen
Image default
Bedrijven

Bezuinig op de gas rekening met deze tips

We merken allemaal dat de prijzen stijgen, alles wordt duurder en dan hebben we het voornamelijk over de gasrekening. We kunnen een aantal dingen doen om minder gas te verbruiken of zelfs helemaal geen gas te verbruiken. In deze blog gaan we het hierover hebben.

Zonnepanelen

Als eerste beginnen we met zonnepanelen. Je eigen duurzame energie opwekken is de beste stap die je op dit moment kunt zetten. Het is veel beter voor het milieu en ook nog eens veel goedkoper. Door zonnepanelen te laten installeren kun je namelijk alles wat op gas loopt vervangen door een elektrische versie, denk hierbij aan een elektrische boiler bijvoorbeeld.

Airco’s nemen

Als jij je eigen energie opwekt, kun je ervoor kiezen om airco’s te nemen. Dit kan bij een servicepunt bij jou in de buurt, zoals airco Limburg. Het voordeel aan het laten installeren van jouw airco’s bij airco Limburg, is dat zij altijd snel erbij zijn als er service of onderhoud nodig zou zijn. Een airco kan je huis snel verwarmen en afkoelen zonder gebruik te maken van gas. Om problemen bij de installatie te voorkomen is het aangeraden de airco door een professional zoals airco Limburg te laten installeren.

Stel de thermostaat opnieuw in

Een andere en zeer gemakkelijke manier om je gasrekening te verlagen is door eens een kijkje te nemen naar de instellingen van je thermostaat. Is het nodig dat de verwarming om 6u een graadje warmer wordt zodat je het niet koud hebt bij het opstaan? Misschien kun je zelfs je algehele dag instelling met een paar graden verlagen, door gemakkelijk een trui aan te trekken kun je heel wat euro’s besparen.

Inductie

Als jouw gasfornuis wel aan vervanging toe is, is het aangeraden om een inductieplaat te overwegen. Dit is niet alleen veiliger maar ook elektrisch. Hierdoor bespaar je al enorm veel gas door geen gebruik meer van het gas te maken bij het koken.