Doe het zelf tuinen
Image default
Bedrijven

De levensduur van je CV ketel verlengen

De CV ketel wordt vaak ook wel het hart van een woning genoemd. De CV ketel zorgt ervoor dat je woning warm blijft en dat er warm water uit de kraan komt. Zeker in de winter is het belangrijk om een goed werkende CV ketel te hebben. Het is belangrijk dat je regelmatig CV ketel onderhoud laat plegen. Een goed onderhouden CV ketel gaat langer mee, waardoor je dus minder snel aan een nieuwe ketel toe bent. Als je ketel langer meegaat, kan dit een hoop geld schelen. Daarnaast zorgt voldoende CV ketel onderhoud ook voor een hoger rendement. Onderhoud aan de CV ketel is dus nooit een slechte investering!

Hoe vaak is CV ketel onderhoud nodig?

Het is verstandig om 1 tot 2 keer per jaar CV ketel onderhoud uit te laten voeren. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat de ketel goed blijft werken en dat het rendement optimaal blijft. Wil je goedkoop uit zijn en vind je het belangrijk dat je CV ketel in goede conditie blijft? Dan is het aan te raden om een onderhoudscontract af te sluiten. Op deze manier kun je er zeker van zijn dat de ketel voldoende onderhouden wordt. Bovendien ben je vaak zeer goedkoop uit als je een contract afsluit.

Is jouw ketel aan vervanging toe?

Blijkt het dat jouw CV ketel aan vervanging toe is? Een CV ketel gaat gemiddeld 12 tot 15 jaar mee. Na deze periode dien je de ketel dus te vervangen. In veel gevallen kiest men er ook voor om de ketel nog eerder te vervangen. Dit kan bijvoorbeeld een goede beslissing zijn als de ketel nog dusdanig weinig rendement heeft, dat je uiteindelijk goedkoper uit bent als je een nieuwe ketel neemt.

Een CV ketel huren of kopen

Als je een nieuwe ketel nodig hebt, zijn er twee mogelijkheden, namelijk huren en kopen. Beide mogelijkheden hebben zo hun voordelen. De aanschaf van een nieuwe CV ketel kan erg prijzig zijn. Heb je even niet de mogelijkheid om een groot bedrag af te tikken? Dan is een CV ketel huren een beter idee. In dit geval betaal je een maandelijks bedrag, waardoor je niet in één keer ontzettend veel geld kwijt bent. Nadeel hiervan is dat je op de lange termijn wel duurder uit bent. Je kunt een ketel echter ook voor een kortere tijd huren, waardoor het rendement altijd optimaal blijft.

Als je meer te besteden hebt, kun je in plaats van een CV ketel huren ook een CV ketel kopen. Je betaalt dan in één keer een groter bedrag, maar uiteindelijk ben je zo wel het goedkoopste uit. Vergeet dan echter geen onderhoudscontract af te sluiten.