Doe het zelf tuinen
Image default
Tuinontwerp

Met muurafdekprofielen houdt u het weer buiten uw pand

Door de veranderingen in het klimaat krijgen we steeds vaker te maken met strengere winters, hetere zomers en grotere regenbuien. Deze omstandigheden maken muurafdekprofielen in Nederland geen overbodige luxe. Muurafdekprofielen kunnen in veel verschillende soorten en maten gemaakt worden en zijn geschikt voor alle daken. Als u gebruik maakt van muurafdekprofielen beschermt u uw pand niet alleen tegen vorst, regen en sneeuw maar ook beschermt u uw metselwerk. Muurafdekprofielen zorgen er dus voor dat uw pand veel langer mee gaat, waardoor u veel geld en tijd bespaard aan onderhoud.

 Waarom waterslagen gemaakt van aluminium een verstandige keuze is
Muurafdekprofielen worden ook wel waterslagen of lekdorpels genoemd. Waterslagen komen in veel verschillende soorten materialen. De meest voorkomende zijn betonnen waterslagen, natuurstenen waterslagen en aluminium waterslagen. Aluminium waterslagen is van de laatst genoemde opties meest voorkomende variant en kunnen we bijna niet meer uit ons straatbeeld wegdenken. Dit is omdat aluminium in tegenstelling tot waterslagen van beton en natuursteen gemakkelijk te bewerken is. Ook nog een groot voordeel van aluminium is dat dit metaal uitstekend bestendigd is tegen corrosie. Dit is te danken aan de oxidatie laag die van nature voorkomt op dit metaal. Natuurlijk komt het wel eens voor dat de oxidatie laag wordt doorbroken. Maar hiervoor kunt u uw aluminium waterslagen tegen beschermen door deze te voorzien van beschermfolie. Dit is een optionele keuze als u uw waterslagen besteld. Daarnaast worden aluminium waterslagen ook nog eens geleverd in een groot scala van RAL-kleuren. Hierdoor kunt u uw muurafdekprofiel in bijna in elke gewenste kleur laten leveren. 

Hoe worden aluminium lekdorpels aan uw pand bevestigd
Aluminium lekdorpels zijn gemakkelijk te bevestigen aan uw pand. Dit wordt doorgaans gedaan doormiddel van speciale klem- en koppelbeugels aan de bovenkant van uw dakafwerking. U kunt er voor kiezen om uw aluminium lekdorpels in een vlakke of hellende uitvoering te plaatsen. De meest gekozen variant is de hellende uitvoering. Dit is omdat het water en vuil dan nog gemakkelijker van uw lekdorpel kan lopen. Hiermee wordt de kans op lekkages nog kleiner.

Muurafdekprofielen schaft u aan bij een dakgroothandel bij u in de buurt
Bent u na het lezen van dit artikel overtuigd door de vele voordelen van aluminium muurafdekprofielen? U kunt deze gemakkelijk aanschaffen bij een dakgroothandel in uw omgeving. Bij een groothandel vindt u een breed assortiment van verschillende muurafdekprofielen. Maar wat als u er toch nog niet helemaal over uit bent welk muurafdekprofiel het beste bij uw pand past? Wees dan niet getreurd! Bij de groothandel vindt u ook veel professionals die over de juiste kennis beschikken. Zij helpen u graag op weg bij het maken van de juiste keuze.