Doe het zelf tuinen
Image default
Verbouwen

Veranda’s voor iedereen. Hoe bepaald waar je woont wat je gaat bijbouwen?

Onder het mom van ‘’een veranda voor iedereen’’ willen we even laten zien dat je overal een veranda kunt neerzetten of laten aanbouwen. Waar je woont kan wel een verschil maken. Zolang je niet in een flat woont en je klein beetje plek vrij hebt, kun je eigenlijk heel veel doen.

Stedelijk of landelijk? 

Mensen in de stad hebben vaak veel buren waardoor enkel de schutting voor privacy zorgt. In zo’n geval kan een veranda voor een extra stukje geborgenheid zorgen, vooral wanneer je de binnenkant gaat bekleden met veel groen. Zo heb je al snel een terrasoverkapping in Eindhoven of een veranda in Amsterdam. Zo kan er voor een stadse tuin gezorgd worden, maar dan binnen!

Of je nou droog kunt genieten van het uitzicht van een storm of een zonnetje. Je veranda kan zo op een andere manier een echte toevoeging aan je huis zijn.  Wanneer je landelijker zit, wellicht met een vrijstaand huis of in ieder geval meer ruimte, heb je ook al snel meer opties om je veranda neer te zetten. In plaats van meer privacy kan het erg aantrekkelijk zijn om een mooie opening te maken naar de buitenruimte die bij jouw terrein hoort.

Bovendien heb je de keuze om een functie toe te voegen door de veranda losstaand te plaatsen. Voor je het weet heb je dan een overkapping voor je vuurkorf of een knusse zitplaats, los van je woning. Dit sluit bijvoorbeeld perfect aan bij het Limburgse landschap, waar meer ruimte is. Woon je in Limburg? Kijk hier voor een terrasoverkapping in Limburg. 

Andere functies

Over functies aan je veranda toevoegen gesproken, afhankelijk van je wensen kun je natuurlijk vanalles doen. Een overkapping voor je roeiboot zodat je van het water in de buurt gebruik kunt maken. Zit je veel aan het water of het strand, dan loont het zich misschien ook wel om er een luxueus plekje van te maken met een jacuzzi. Of een afdekbare zandbak voor de kinderen.

Wat doe je graag, waar kun je voor jezelf een fijne plek van maken? Gebruik je fantasie en creativiteit! Misschien heeft iemand van je gezin wel behoefte aan een plek, of gewoon iedereen? Een hoekje om samen bordspellen te gaan spelen, of een plek voor je modeltreinen. Een paar schommelstoelen en een fijne bank om op een regenachtige dag tussen de planten weg te kunnen dromen bij een goed boek. Laat waar je woont compenseren met een aanvulling op je locatie haar gebreken. Alles kan. Dus laat niets je tegenhouden. 

https://www.degoedkoopsteveranda.nl/terrasoverkapping-limburg