Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin accessoires

Wat is een kweektafel?

Kweektafels zijn eigenlijk gewoon tafels waarin je planten, kruiden, groente en fruit kunt verbouwen. Het is eigenlijk gewoon een moestuin, maar dan in de vorm van een tafel. Het is natuurlijk niet een echte tafel, maar het heeft wel vier poten en in plaats van een blad heeft het een bak. In die bak kun je van alles kweken. Het wordt ook wel eens een moestuinbak of een moestuintafel genoemd. Het worden kweektafels genoemd omdat het op stahoogte is. Meestal 1 meter hoog. Dit is ideaal, want hierdoor hoef je niet te bukken. De tafels worden van allerlei verschillende materialen gemaakt, zo heb je tafels die van  hout zijn gemaakt, maar ook tafels die van aluminium zijn gemaakt.   

 

Wat kun je met een kweektafel?

Eigenlijk kun je precies hetzelfde met als een moestuin. Je kan er groente, fruit en kruiden in verbouwen. Kweektafels heeft veel voordelen. Je hebt maar een kleine ruimte nodig om groenten en fruit te verbouwen. De bakken die er aan vast zitten nemen bijna geen ruimte in beslag omdat het op poten staat.

  

Wat zijn de voordelen van een kweektafel?

Hierdoor kun je er ook nog dingen onder zetten. In tegenstelling tot gewone moestuinen verplaats je de planttafel gemakkelijk. Dus als je het ergens neerzet, hoeft het daar niet voor altijd te blijven. Je hoeft hem alleen maar op te tillen en in een positie te plaatsen die meer geschikt is. Met behulp van de kweektafels kun je op een hele makkelijke en handige manier planten kweken. Je hoeft niet te graven en je hebt niet te maken met externe factoren zoals het weer. Dat is natuurlijk alleen zo als je de tafel in een tuinkas zet. De plantenbakken zijn heel geschikt voor mensen die geen tuin hebben of een tuin met vervuilde grond. Het is voor mensen die niet meer zo mobiel zijn ook ideaal, omdat het op sta hoogte is.

 

 

 

https://www.koopjetuinkas.nl/kweektafels