Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin accessoires

Tuinpadmal

Zelf gemaakte tegels

Je wilt je tuin bestraten. Dan kun je kiezen uit zelf doen of laten doen door een professional. Ook maak je een keuze uit het leggen van tegels of het gieten van beton. Maar wist je dat er ook nog een andere manier is? Een unieke manier van betegelen, is een combinatie van tegels leggen en begieten. Er zijn speciale mallen te koop op de website van Tuinpadmal.nl. Met deze mallen kun je zeer eenvoudig zelfstandig een tuinpad aanleggen of een terras aanleggen.

Wat is een tuinpadmal?

Een tuinpadmal is een sjabloon gemaakt van een duurzaam kunststof materiaal, een zeer sterk gerecycled plastic. Daardoor is het zeer vaak herbruikbaar. Het maakt een tuin bestraten met beton heel eenvoudig. Je kunt kiezen uit een tuinpadmal Country en een tuinpadmal rechthoekig. De eerste bestaat uit negen verschillende hoekige vormen en de tweede uit acht verschillende rechthoekige vormen. Door de mal neer te leggen en te vullen met cement kun je zeer simpel een tuinpad aanleggen of een terras aanleggen.

Hoe doe je het?

Bij een tuinpadmal zit een uitgebreide handleiding. Zo kun je heel precies je tuin bestraten. In het kort gaat het als volgt. Maak de grond egaal en waterpas. Maak cement (volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking). Plaats de mal, schep er cement in, druk het  goed aan, strijk het vlak en til de mal voorzichtig recht omhoog. Spoel de tuinpadmal gelijk af. Herhaal de laatste twee stappen. Je kunt daarbij eventueel de mal een kwartslag draaien voor een ander motief. Wanneer het pad of het terras volledig is belegd, laat je het 24 uur uitharden. Strooi voegzand of een combinatie van voegzand en cement over de straatstenen en verspreid het. Besproei het pad één of meerdere keren met een lichte straal van een tuinslang. Vervolgens mag je er op lopen. Je zelfgemaakte tuinpad of terras is klaar.  Klik hier om naar de webwinkel te gaan.

https://www.tuinpadmal.net/product-categorie/beton-kleurstof/