Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin accessoires

Het gemak van kunststof rijplaten als tijdelijke verharding

Bijna was het zover! Het grote evenement bij jou in de buurt zou in juli plaatsvinden. In verband met het Coronavirus mocht dat natuurlijk niet. Maar gelukkig kon het vooruit worden geschoven naar september en kan het dan wel doorgaan. Het wordt een soort Fair, een happening op het land. Met paarden, wagens, koetsen, veel kraampjes met de laatste trendy spulletjes op allerlei gebied en Oudhollandse spelletjes. Kleding, biologische heerlijkheden, leuke handige gadgets voor in je tuin en nog veel meer fantastische dingen om te beleven.

Nat en toch droog

September is echter een nattere maand dan juli en daarom zullen er iets uitgebreidere maatregelen moeten worden getroffen om het feest goed te laten verlopen. Het evenement vindt voor het grootste gedeelte buiten op het weiland plaats en de looppaden zullen om die reden van hard materiaal moeten worden gemaakt omdat het gevaar anders aanwezig is dat je in de modder loopt. Vieze schoenen word je niet blij van en kunststof rijplaten worden neergelegd om te zorgen dat je droge voeten houdt.

Ervaren

Dus zorg dat je er mooi uitziet in september als je naar de Landgoed Fair komt en je mag zelfs je hond of je paard meenemen! Je hond moet wel aangelijnd zijn en voor je paard is er voldoende voer. Je kunt zo vlak voor de herfst een happening ervaren die zijn weerga niet kent. Met alles is rekening gehouden en er speciale parkeerplaatsen voor je 4X4. De looproute is aangegeven met rijplaten. Met kunststof rijplaten, stalen rijplaten kunnen ook gebruikt worden, maar zijn een stuk zwaarder en niet makkelijk te verplaatsen.

Koetsen met paarden ervoor

Het is een fantastisch gezicht om al die mooie koetsen met die prachtige paarden ervoor gespannen over het landgoed te zien rijden. Op plekken waar de ondergrond te nat is of die te gevoelig is voor te veel gewicht zijn kunststof infraplaten neergelegd, zodat de koetsiers overal makkelijk kunnen manoeuvreren. Zo bescherm je de gevoelige grond en tegelijkertijd de koetsen met de paarden. Je maakt het onbegaanbare terrein begaanbaar. Zo kunnen ook de bezoekers van de Fair zich overal vrij bewegen. De rijplaten van kunststof die hier zijn gebruikt hebben handvatten waardoor ze makkelijk, ook omdat ze licht van gewicht zijn, te verleggen en te plaatsen zijn. De nagenoeg onverwoestbare platen gaan lang mee en oxidatie en verrotting hebben er geen vat op. Bovendien blijven ze te allen tijde vlak liggen, de kanten gaan niet omhoog staan en er kan hierdoor geen schade ontstaan. Je bezoekers zullen er niet over hoeven struikelen. Het materiaal waar ze van zijn gemaakt is PE-500, een hoogwaardig industrieel regeneraat onder hoge druk geperst. De flexibele rijplaten van kunststof breken en scheuren niet en zijn taai en flexibel. Gebruik voor tijdelijke verharding kunststof infraplaten van BUMA.