Doe het zelf tuinen
Image default
Bedrijven

Effectief ongedierte bestrijden in je tuin

Tuinders weten er alles van: ongedierte is ontzettend vervelend. Muizen, slakken, aardappelkevers en mollen kunnen het tuinplezier en de opbrengst van een moestuin flink om zeep helpen. Als je last hebt van ongedierte is het belangrijk dat je er zo snel mogelijk tegen optreedt. Bestel bijvoorbeeld direct mollenklemmen bij een webshop voor een mollenklem, zoals Wezan. Bijkomend voordeel is dat je hier ook carbid kunt kopen of een melkbus kopen kunt. Zo sla je alles voor je tuin eenvoudig online in.

Hoe werken klemmen?

Er zijn diverse klemmen op de markt tegen groot ongedierte, zoals mollen en woelratten. Mollen houden het meest van humusrijke grond en grond zonder wortels. Daarom komen ze snel op gazons af. Klemmen plaatsen is een manier om snel van mollen af te komen. Mollenklemmen plaats je altijd in de ingang van een mollengang. Door er wat aantrekkelijk voer voor mollen bij te leggen trek je de mol al snel aan. Als de mol in de klem terecht komt klapt de klem dicht, net zoals bij een muizenval. Met een enkele klem kun je vaak meerdere mollen vangen. Klemmen zijn niet duur, vaak kost een enkele mollenklem slechts tien euro. Een goede investering om een mollenplaag effectief te bestrijden. Deze methode is echter weinig diervriendelijk omdat de mol overlijdt. Er zijn ook natuurlijke methoden van bestrijden, hoewel je met een klem zeer snel van de mollen af kunt komen. Andere methoden vereisen meer werk en meer tijd. Je dient zelf de afweging te maken welke methode het best bij jou past. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen je mollenplaag direct de kop in te drukken met het gebruik van klemmen en daarna over te stappen op natuurlijke bestrijdingsmethoden. Op die manier kun je de mollen of woelratten ook in de toekomst uit je tuin houden.

Natuurlijk bestrijden

Sommige plagen kun je ook op diervriendelijke wijze tegengaan. Sommige dieren houden niet van bepaalde planten of blijven weg als je andere dieren aantrekt. Slakken ga je bijvoorbeeld tegen met geurige planten zoals bieslook. Muizen houd je weg door je kat buiten los te laten lopen. Duiven verjaag je ook met sterk geurende planten. Een kruidentuin aanleggen is dus een goede manier om diverse soorten dieren uit je tuin te houden. Mollenklemmen of een mollennet zijn effectieve middelen om mollen te verjagen.