Doe het zelf tuinen
Image default
Bedrijven

Aandachtspunten bij het bestellen van steigerhouten tuinmeubels

De zomer is aangebroken. Dit betekent dat we weer in de tuin kunnen zitten om te genieten van het mooie weer. Veel mensen zijn dan ook op zoek naar nieuwe tuinmeubels. Dit jaar zijn steigerhouten tuinmeubels weer razend populair. Dit is ook niet zo gek, aangezien ze makkelijk te combineren zijn en lang mooi blijven wanneer ze goed onderhouden worden. 

Eerst moet je natuurlijk kiezen wat voor specifiek steigerhouten tuinmeubel je graag wilt aanschaffen. Je kun bijvoorbeeld kiezen uit een loungeset, tuinbank, tuintafel of picknicktafel. Hierbij kies je het meubel dat past bij jouw wensen. Welk meubel je ook kiest, er zijn een aantal aandachtspunten waar je op moet letten bij het bestellen. In deze blog vertellen wij je waar je op moet letten bij het aanschaffen en bestellen van een steigerhouten tuinmeubel

De maat van de steigerhouten tuinmeubels 

Het hangt van de ruimte die je hebt af hoe groot je steigerhouten tuinmeubel kan zijn. Denk voorbeeld aan een steigerhouten bankje met balkonbar voor op je balkon. Hierbij is meten erg belangrijk. Een heel belangrijk aandachtspunt is dan ook het precies uitmeten van de ruimte die je hebt. Zorg dat je precies weet hoeveel ruimte het meubel in beslag neemt. 

Het is ook mogelijk om een steigerhouten meubel op maat te maken. Zo kun je naar eigen ontwerp een steigerhouten tuinmeubel laten maken. Ook hierbij is meten erg belangrijk. 

Onderhoud en bescherming van steigerhouten tuinmeubels

Een ander aandachtspunt is het onderhouden en beschermen van je steigerhouten tuinmeubels. Steigerhout en water kunnen namelijk niet goed samen. Toch kun je steigerhouten meubels in de tuin gebruiken als je de juiste bescherming aanbrengt. Denk hierbij aan een nano coating. Deze coating vormt een schermlaag tegen intrekkend vocht. Onderhoud het meubel goed door jaarlijks een nano coating aan te brengen.

Daarnaast is het aanbrengen van kunststof doppen aangeraden. Dit zorgt ervoor dat water niet in het hout kan trekken en dat het sneller droogt. Met deze aandachtspunten geniet jij het langst van je steigerhouten meubel. 

Levering van steigerhouten tuinmeubels

Het laatste aandachtspunt om goed op te letten is dat je rekening moet houden dat het meubel op de bestemming kan komen. Meet dus goed of het meubel door de deur past als die daar doorheen moet.