Doe het zelf tuinen
Image default
Bedrijven

In de winter hebben vogels het zwaar

In Nederland lopen de aantallen op algemene vogelsoorten sterk terug. In de winter hebben we maar kort dag licht. Voor de vogels betekent dit, dat zij maar kort de tijd hebben om hun eten te zoeken. Als extraatje is er ook nog eens veel minder eten te vinden in de winter. Het is dus vaak moeilijk voor de vogels om de benodigde voedingsstoffen te vinden.

Welke vogels heb jij in de tuin?

Heb jij de vogels in jouw tuin al geobserveerd? Verschillende vogelsoorten, hebben ook verschillende voedingsbehoeften. Een merel eet bijvoorbeeld graag regenwormen uit de grond, dit zie je aan de lange spitse snavel. Een vogel dat zaden en pitten kraakt, heeft een kegelvormige snavel, zoals een vink bijvoorbeeld.

Observeer de vogels in jouw tuin eens en dan kan jij het geschikte vogelvoer kopen!

 

Voor iedereen iets lekkers

Het is altijd een goed idee om een aantal verschillende vogelvoer opties aan te bieden. Je kunt het ook gemakkelijk zelf maken.

In de winter hebben vogels extra vet nodig om te overleven. Vanwege de kou verbruiken zij ontzettend veel energie. Je kunt gemakkelijk zelf vetbollen maken van ongezouten frituurvet en vogelvoer. Maar je kunt ze ook gemakkelijk kopen. Let er wel op dat er geen plastic netje om de vetbollen zit. De vogels kunnen hierin verstikt raken, of het komt in de natuur terecht, waar het dan eeuwig blijft liggen.

Een pindaslinger is ook een goede manier om de vogels van extra vet te voorzien. Deze vet bron in allerlei vormen en maten beschikbaar. Let er op dat ook bij een pindaslinger of hanger geen netje erom mag zitten en geen gezouten pinda’s!

Help alle vogels de winter door

Je kunt ook nog gedroogde meelwormen halen, dit is weer voor vogels zoals merels, zo kan je een grote verscheidenheid aan vogels de winter door helpen.

https://vogelvoerkopen.nl/kopen/pindaslinger/