Doe het zelf tuinen
Image default
Bouwmaterialen

Zonnepanelen op een plat dak

Zonne-energie is een slimme energiebeslissing voor woningen en bedrijven met platte daken, maar er zijn een paar overwegingen die u in gedachten moet houden als u door het installatieproces gaat.

Wat te weten over zonne-energie op platte daken

  • Platte daken zijn een ideale locatie voor zonnepanelen
  • Plat dak zonne-energie hoeft niet duurder te zijn dan een standaard installatie op een hellend dak.

Ja, u kunt zonnepanelen op een plat dak met platte zonne-installatie plaatsen.

Wanneer u zich een zonne-installatie voorstelt, ziet u waarschijnlijk een van de twee dingen: een groot zonnepaneelsysteem op de grond of een zonnepaneelsysteem op het dak. Als u een plat dak heeft, realiseert u zich misschien niet dat zonneenergie ook goed werkt voor uw type woning. Plat dak zonnepaneelsystemen kunnen eigenlijk flexibeler zijn in hun ontwerp dan hellende dakinstallaties, waardoor het makkelijker is om het meeste uit uw panelen te halen.

De kosten van zonne-energie daalt in het hele land. Zie de prijzen in uw omgeving en krijg gratis zonne-citaten van lokale aannemers op het energie-net.

Ontwerpen en rendement

Er zijn verschillende sets van ontwerpoverwegingen voor zonnepanelen op hellende daken en op de grond gemonteerde zonnepanelen. Platte dak zonnepanelen zijn niet anders. Om deze reden kunt u geconfronteerd worden met zonne-installateurs die u vertellen dat ze niet werken op platte daken, vooral als je niet woont in een gebied waar platte daken gemeengoed zijn. Sommige van de grote nationale solar-leasebedrijven zullen geen zonnepanelen installeren op platte daken omdat ze werken met een beperkte selectie van apparatuur en gestandaardiseerde systeemontwerpen om hun kosten te minimaliseren.

Dit probleem kan echter gemakkelijk worden verholpen door een tweede (en derde) advies te vragen. Als u zonne-aanbiedingen van meerdere installateurs krijgt, moet u gemakkelijk in staat zijn om een te vinden die ervaring heeft met het ontwerpen en installeren van zonnepaneelsystemen voor platte daken.

Gerelateerde artikelen

Bouw Gereedschappen

Hier moet een veiligheidscilinder aan voldoen

De Fort kruiwagen is de beste in zijn soort