Doe het zelf tuinen
Image default
Bouwmaterialen

Hier moet een veiligheidscilinder aan voldoen

Wanneer je een veiligheidscilinder gaat aanschaffen, verwacht je natuurlijk dat deze doet wat het beloofd, namelijk het veiliger maken van je deuren. In combinatie met de sloten is een veiligheidscilinder een goede manier om je deuren inbraakwerend te maken.

Dat is in de eerste plaats natuurlijk waar een goed slot aan moet voldoen. Een veiligheidscilinder zorgt er natuurlijk ten eerste voor dat er geen kopieën van jouw sleutel gemaakt kunnen worden. Dit komt doordat je een certificaat krijgt van de slotenmaker die je ook weer mee moet nemen wanneer je er een wilt laten bijmaken.

Anti-inbraak en SKG keurmerk

Een veiligheidscilinder moet ook voldoen aan de eisen die de SKG heeft gesteld. SKG staat voor Stichting Keurmerk Gevelelementen en zij controleren veiligheidscilinders. Daarvoor geven zij een aantal sterren. Aan de aantal sterren kun je opmaken welke mate van beveiliging je kunt verwachten van deze veiligheidscilinder.

Meestal hebben cilinders met een SKG keurmerk een inbraakwerende werking, omdat het langer duurt om een slot open te breken wanneer er een veiligheidscilinder in is geplaatst. Ook zit er bij sommige sloten een kerntrekbeveiliging waarmee het slot nog beter beveiligd is tegen inbraak.

Verminderde kans op inbraak

Uiteindelijk is het de bedoeling dat de kans op inbraak wordt verminderd met gebruik van een veiligheidscilinder. Er zijn nog steeds manieren waarop dieven kunnen inbreken, maar de tijd die het kost om het slot open te breken neemt toe. Hierdoor zullen dieven sloten met een veiligheidscilinder sneller overslaan.

https://www.veiligheidsslotenshop.be

Gerelateerde artikelen

Beste plekken om uw reserve-huissleutels te verstoppen

Bouw Gereedschappen

Doe het zelf: Bouwkundig keuren.