Doe het zelf tuinen
Image default
Bouwmaterialen

In de winter meer last van vocht in huis

Ook in de winter krijgen woningen vaak te maken met vochtproblemen. Juist is deze periode is er sprake van een te hoge luchtvochtigheid in huis omdat er meer water wordt gebruikt. Dit komt ondermeer doordat we langer douchen en omdat er meer warme maaltijden worden bereidt. Logisch, want we zijn in de wintermaanden meer binnen dan buiten. Bovendien sluiten we onze woning hermetisch af om de kou buiten te houden met als gevolg dat dit extra vocht in de woning blijft. Wat zijn de meest voorkomende vochtproblemen? E nwat zijn de gevolgen? 

Meest voorkomende gevolgen voor vochtproblemen

Vochtproblemen kunnen leiden tot verschillende nadelige gevolgen. Hieronder worden de 3 meestvoorkomende soorten gevolgen van vochtproblemen besproken.

1. Schade aan de woning en interieur door vocht

Permanent vocht in de muur tast op den duur de binnen- en buitenmuur aan. Is er spouwmuurisolatie aanwezig, dan zal het materiaal het vocht opnemen waardoor de spouw zijn werk niet meer kan doen. Naast de schade aan muren en wanddecoratie, tast het ook het interieur aan. Laminaat trekt krom en meubels worden aangetast. Dit zorgt voor houtrot en zelfs vlekken en kleurverschillen in de bekleding van meubels.

2. Vocht in huis zorgt voor onnodige hoge energiekosten

Hoe droger een muur is, des te lager zal de energievraag zijn. Een muur scheidt namelijk binnen van buiten en werkt daarbij als een isolator. Om te voorkomen dat de gewenste en behaaglijke temperatuur niet verloren gaat, is het noodzakelijk om een zo hoog mogelijke isolatiewaarde te bereiken. Hoe beter een muur in staat is om te isoleren des te lager zal het energieverbruik van het huishouden zijn.

3. Gezondheidsklachten door vochtproblemen

Een stabiele relatieve luchtvochtigheid van rond de 50% is essentieel voor de gezondheid. Is de woning permanent vochtig, dus een hogere luchtvochtigheid dan 50%, dan heeft dat  direct gevolg op de kwaliteit van de gezondheid. Een vochtige omgeving is namelijk de ideale kweekplaats voor schimmels en bacteriën.

Wil je weten of jouw woning te vochtig is? Doe de check!

Op de website van Schrijver Systeem staat een checklist om te zelf te kunnen beoordelen of er teveel vocht in huis is. Aan de hand van 10 punten weet je of de woning in aanmerking komt voor het Schrijver Systeem®.

Schrijver Systeem voor permanente vochtbestrijding

Vertoont jouw woning signalen van teveel vocht in huis? Het Schrijver Systeem® is een slimme oplossing voor bestrijding van vocht in huis, een bedrijfspand of welk ander gebouw dan ook. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen voer je overtollig vocht voor altijd af. De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken definitief af met vochtproblemen in huis en neem contact op met Schrijver Systeem®.

 

https://schrijversysteem.nl/

Gerelateerde artikelen

Bouw Gereedschappen

De juiste boren voor jouw klus

De Fort kruiwagen is de beste in zijn soort