Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Zo maak jij het perfecte spa hoekje rondom je hot tub

Wanneer je ervoor hebt gekozen om te investeren in een hot tub wil je natuurlijk wel dat je er optimaal van kunt genieten. Hiervoor is het van belang dat je je comfortabel voelt in de hot tub en de omgeving. Om die omgeving net wat gezelliger te maken, kun je aan een aantal dingen denken. 

Overkapping

Ook al is een hot tub ook nog wel lekker warm als het regent, het is toch niet fijn om in de regen te zitten. Hiervoor kan het handig zijn om je hot tub onder een overkapping te zetten. Deze heeft naast regenbestendigheid nog meer voordelen voor je hot tub. Maak je namelijk ook één of meerdere zijkanten dicht, dan zit je uit de wind en heb je ook nog meer privacy. Een laatste voordeel is dat er hierdoor geen troep vanuit de lucht op of in de jacuzzi valt en deze langer schoon blijft. 

Verlichting

Sfeerverlichting is erg belangrijk voor het optimale ontspanning gevoel. Onder een bouwlamp is het ten slotte niet erg gezellig. Met een paar lichtstrengen kom je al een heel eind. Hang deze strengen rondom je hot tub en vergeet ook niet het looppad van je huis naar het bad te verlichten. Zo voorkom je ongelukken. Daarnaast kun je ook allerlei accessoires bij je hot tub kopen om het extra speciaal te maken. Één van deze accessoires is verlichting die je in de hot tub kunt laten drijven. Hiermee verlicht je met één lamp het hele bad en kun je zelfs voor een disco-effect zorgen.   

Planten

Ga je dit jaar niet op vakantie en wil je het vakantiegevoel naar je tuin halen? Plaats dan een aantal tropische planten rondom je hot tub. Hierbij kun je denken aan bamboe, maar ook aan palmen of bananenplanten. Naast dat dit voor nog meer sfeer zorgt, zorgt dit ook voor nog meer privacy als je voor hoge planten kiest.

Natuurlijke materialen

Als je wel eens in een spa geweest bent, dan weet je dat er veel gebruik wordt gemaakt van natuurlijke materialen zoals hout en natuursteen. Wil je je eigen spa hoek helemaal afmaken? Kies er dan voor om deze materialen te verwerken in de hoek. Zo kun je er bijvoorbeeld aan denken om kiezels te gebruiken als grondbedekker of om een natuurstenen wand te creëren rondom je hot tub. Dit vergt wel even wat extra moeite, maar daarna kun je dan ook echt optimaal genieten.