Doe het zelf tuinen
Image default
Winkels

Wat is power BI?

Microsoft Power BI is een verzameling van softwareservices en apps. Deze apps werken samen om niet gerelateerde gegevens om te zetten in een mooi, gevisualiseerd en duidelijk inzicht. Hierbij maakt het niks uit waar de gegevens vandaag komen, zo kunnen ze geëxporteerd zijn uit Excel, of is het een verzameling van cloudgebaseerde data warehouses.

Voordelen van Power BI

Het voordeel van power BI is dat het snel en eenvoudig is. Het is erg gebruiksvriendelijk en zorgt ervoor dat iedereen gemakkelijk moeilijke data kan centraliseren. Het is een sterk en robuust systeem met talloze mogelijkheden voor modellen en live-time analyses. Power bi heeft hierdoor meerdere functies, het kan fungeren als analysemodel voor kleine of grote groepen, maar het kan ook zo fungeren voor afdelingen of complete bedrijven.

Ingebouwde cloudservice

Dit komt omdat het via de ingebouwde cloudservice van Power Bi extra makkelijk is om data te delen. Er is een feed waar je je gevonden inzichten kunt delen met de rest die aangesloten is op jouw cloud based groep. Vervolgens kan er ingesteld worden wie dit mag aanpassen, wie dit mag lezen en voor wie het beschikbaar wordt gesteld. Hierdoor kan je gemakkelijk mensen up-to-date houden en samen in bestanden werken zonder constant langs te hoeven gaan of iemand via skype te bellen.

Power BI is een oplossing waar veel bedrijven een lange tijd op gewacht hebben. Het is de functionaliteit van google-drive vergemakkelijkt voor bedrijfsvorm. Het programma heeft velen functies wat ervoor zorgt dat er velen mogelijkheden zijn. Het enige nadeel is dat het vrij complex kan zijn, zeker als je er net mee begint. Hierdoor worden er veel trainingen aangeboden om certificaten te behalen voor Power BI. Een van die aanbieders is TailoriT.