Doe het zelf tuinen
Image default
Winkels

Achteruitrijcamera

Een achteruitrijcamera is hartstikke handig om te hebben in uw auto. Tijdens het parkeren bijvoorbeeld. Dan heeft u zicht wat er achter uw auto bevindt. Helpt bij het voorkomen van aanrijding tegen een paal of wellicht zelfs een persoon. Het is dus van belang voor zowel uw als andermans veiligheid. Er zijn verschillende soorten achteruitrijcamera’s. De beste achteruitrijcamera is persoonlijk. Belangrijke punten zijn bijvoorbeeld de kijkhoek van de cameralens, stof-en waterdichtheid, nachtzicht van een camera, of het een microfoon heeft, de beeldspiegeling, maar ook de camera verwarming.

Bepaalde camera’s hebben een breder beeld waarna u op wat grotere afstanden ook goed zicht heeft. Zulke camera’s hebben een grote kijkhoek. Daarentegen zijn er ook camera’s met een kleine kijkhoek. Die zijn gepaster voor kleinere afstanden. Zicht hebben binnen kleine afstanden kan noodzakelijk zijn.

De camera’s worden aan de buitenzijde van de auto geplaats. De stof- en waterdichtheid is daarom een belangrijk punt. Alle camera’s zijn voorzien van een IP-waarde waarmee de dichtheid wordt aangegeven. Deze bestaat uit 2 cijfers de eerste staat voor de stof dichtheid, doordat alle camera’s stofdicht zijn staat hier altijd een 6. Het tweede cijfer is belangrijker om op te letten dit loopt van 0 t/m 9 waarbij de 9 voor de beste waterdichtheid staat.

Dat u overdag goed beeld heeft is van belang, maar ook s ’nachts juist zicht hebben is even cruciaal. Daarom zijn de meeste camera’s voorzien van infrarood LED, een elektrisch component. Als u ’s nachts gaat rijden, en uw auto zelf beperkt licht heeft, is zo’n camera zeker een aanrader.

De meeste camera’s hebben standaard een gespiegeld camera. Dit is het beeld wat u normaal gesproken ook in de spiegel ziet. Uiteraard heeft u alsnog de keuze om e bepalen of u het beeld gespiegeld wilt hebben of toch normaal. Voor de normale toepassingen hebben we ook systemen voor.

Als u tot een monitor beschikt in uw auto, dan kunt u gebruik maken van een camera met een microfoon. Daarbij zijn de geluiden rondom de auto te horen via de monitoren.

In koude toestanden kan condensvorming plaatsvinden. Daarvoor hebben we camera’s die zijn voorzien van cameraverwarming. Zodat u te allen tijde goed zicht hebt.

https://www.achteruitrijcamerawinkel.nl/

Gerelateerde artikelen

Moeilijkheden bij de personeelsgegevensverwerking

Wat is power BI?