Doe het zelf tuinen
Image default
Winkels

Moeilijkheden bij de personeelsgegevensverwerking

Het uitbesteden van de salarisadministratie is een wijze keuze als jij je als startend ondernemer volledig wil focussen op het ondernemen. De vraag is wel: waarom is het verwerken van salarisgegevens en personeelsgegevens zo moeilijk en wat komt er allemaal bij kijken?

De personeelsadministratie gaat vooraf aan de salarisverwerking, omdat de salarisadministratie gebaseerd is op de verwerking van de personeelsgegevens. Dit komt vooral neer op verlofaanvragen, speciale behandelingen voor bepaalde medewerkers en ziekteverlof. Een kleine fout in deze gegevensverwerking kan grotere gevolgen met zich mee brengen, want zoals net genoemd werd: de salarisadministratie is gebaseerd op de personeelsadministratie. Wees er dus altijd zeker van dat de personeelsgegevens correct verwerkt zijn om problemen in het grotere geheel voor te zijn.

Wanneer alles op orde is voor wat betreft personeelszaken, kan er aan de slag gegaan worden met de loonverwerking. De personeelsgegevens worden overgenomen om op basis daarvan het juiste salaris uit te betalen. Ook dit is niet een, twee, drie gebeurd en kan complexe vraagstukken oproepen. Om de salarisadministratie te optimaliseren en deze complexe vraagstukken te beantwoorden, heeft CBBS vele werknemers die opgeleid zijn tot HR adviseur. Zij kunnen u daarom ook een heel eind op weg helpen bij het uitvoeren van controles met betrekking tot input, output en loonstroken. Bovendien weten zij precies hoe de personeelsgegevens correct verwerkt kunnen worden en de salarisadministratie geoptimaliseerd kan worden.

Ziet u ook in wat CBBS allemaal voor u kan bieden? Ondervindt u problemen bij het verwerken van personeelsgegevens een lonen, waarbij u niet kan achterhalen waar het probleem zich bevindt? CBBS kent veelvoorkomende vraagstukken bij salarisverwerkingen, maar weet ook raad bij sporadische fouten in de gegevensadministratie. Voor al uw vragen kunt u dus terecht bij CBBS, want wij helpen u graag verder om de salarisadministratie te verbeteren en perfectioneren.

https://www.cbbs.nl/

Gerelateerde artikelen

Achteruitrijcamera

Wat is power BI?