Doe het zelf tuinen
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je rekening mee houden als je werkkleding laat bedrukken?

Werkkleding is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsidentiteit en speelt een cruciale rol in het creëren van een professionele uitstraling. Een van de manieren om werkkleding te personaliseren is door bedrukking toe te passen. In deze blogpost ontdek je welke soorten bedrukking handig zijn op werkkleding en leer je over de verschillende bedrukkingstechnieken. Maak je werkoutfit vervolgens af met schoenen met stalen neuzen en je bent klaar! Lees meer over de bedrukking van werkkleding en bestel jouw ideale werkkleding. 

Belang van bedrukking op werkkleding:

  • Versterking van merkidentiteit: Bedrukking op werkkleding, zoals logo’s en namen, versterkt de herkenbaarheid van een bedrijf en draagt bij aan de merkidentiteit. Je kan bijvoorbeeld werkshirts bedrukken of juist handige jassen.

  • Professionaliteit: Bedrukte werkkleding straalt professionaliteit uit naar klanten en werknemers, wat vertrouwen en geloofwaardigheid opbouwt.

  • Teamgeest: Werkkleding met bedrukking bevordert de teamgeest en een gevoel van saamhorigheid onder werknemers.

Soorten bedrukkingstechnieken:

Zeefdruk: Deze techniek maakt gebruik van een zeef waar de inkt doorheen wordt gedrukt om het ontwerp op de stof over te brengen. Zeefdruk is duurzaam, langdurig en biedt uitstekende kleurechtheid.

Borduren: Borduren is een populaire techniek waarbij het ontwerp met behulp van naald en draad op de stof wordt aangebracht. Dit zorgt voor een luxe uitstraling en duurzaamheid, vooral bij complexe ontwerpen.

Transferdruk: Hierbij wordt een ontwerp op een speciaal transferpapier afgedrukt en vervolgens met hitte en druk op de werkkleding overgebracht. Deze techniek biedt veel flexibiliteit en kan gebruikt worden voor zowel eenvoudige als complexe ontwerpen. 

Logo bedrukking:

Werkkleding bedrukken met logo is een effectieve manier om de merkidentiteit te versterken. Hier zijn enkele tips voor een geslaagde logo bedrukking:

  • Kies voor een hoogwaardige bedrukkingstechniek, zoals zeefdruk of borduren, om ervoor te zorgen dat het logo duidelijk en duurzaam is.

  • Zorg voor de juiste positionering van het logo op de werkkleding, zoals op de borst of op de mouw, zodat het goed zichtbaar is. Of op bijvoorbeeld een Blaklader werkbroek juist op de achterzak, op voor op het bovenbeen.

  • Kies kleuren die passen bij het bedrijfslogo en zorg ervoor dat het logo in verschillende maten beschikbaar is, afhankelijk van de grootte van de kledingstukken.

Naam bedrukking:

Naambedrukking op werkkleding kan handig zijn om individuele werknemers te identificeren. Hier zijn enkele suggesties voor naambedrukking:

  • Gebruik een duidelijk en goed leesbaar lettertype voor de namen.

  • Overweeg om de namen op de achterkant van de werkkleding te plaatsen, zodat ze gemakkelijk te zien zijn.

  • Biedt de mogelijkheid om de grootte en positie van de naam aan te passen, afhankelijk van de voorkeuren van de werknemers.

Veel tips om mee te nemen bij jouw zoektocht

Werkkleding is een belangrijk onderdeel van de bedrijfsidentiteit en het creëren van een professionele uitstraling. Door het bedrukken van werkkleding wordt de herkenbaarheid van een bedrijf versterkt, draagt het bij aan de merkidentiteit en straalt het professionaliteit uit. Werkkleding met bedrukking bevordert tevens de teamgeest en het gevoel van saamhorigheid onder werknemers. Er zijn verschillende bedrukkingstechnieken beschikbaar, zoals zeefdruk, borduren en transferdruk. Voor een geslaagde logo bedrukking is het belangrijk om te kiezen voor een hoogwaardige bedrukkingstechniek en de juiste positionering van het logo op de werkkleding te bepalen. Bij naambedrukking is het belangrijk om een duidelijk en goed leesbaar lettertype te gebruiken en de mogelijkheid te bieden om de grootte en positie van de naam aan te passen, afhankelijk van de voorkeuren van de werknemers.

 

https://proforto.nl/