Doe het zelf tuinen
Image default
Aanbiedingen

Voor een onvergetelijk gezinsuitje ga je naar het oudste vogelpark van Nederland

Als je ideeën zoekt voor een leuk gezinsuitje, dan kun je overwegen om het oudste vogelpark van Nederland te bezoeken. Het vogelpark in Zuid-Holland is al jaren een populaire bestemming voor familie-uitjes, mede vanwege de unieke buitenspeeltuin. Dat komt niet alleen door de prachtige dieren die je hier kunt bewonderen, maar ook omdat je in het vogelpark waarschijnlijk wel de leukste buitenspeeltuin van Zuid-Holland kan vinden. Vogelpark Avifauna begon ooit als een eenmalige openstelling van de vogelcollectie van een landgoedeigenaar. Omdat de openstelling een doorslaand succes was besloot de eigenaar om nog meer vogels toe te voegen aan zijn verzameling en een vogelpark te openen. Het vogelpark werd in 1950 geopend en is daarmee niet alleen het oudste vogelpark van Nederland, maar van de hele wereld. 

Een bijzonder vogelpark in Nederland waar je tussen de vogels kunt lopen

Het oudste vogelpark van Nederland is echt een aanrader als je op zoek bent naar een leuke bestemming voor een gezinsuitje. Kinderen vinden het leuk om de dieren van dichtbij te kunnen bekijken en de lori’s te voeren met nectar. Op gezette tijden vertellen de verzorgers tijdens de voederpraatjes allerlei wetenswaardigheden over de dieren en tijdens de nachtsafari kun je allerlei nachtdieren in actie zien. Hiervoor hoef je overigens niet ’s nachts terug te komen, want ze hebben in dit gebouw ervoor gezorgd dat het dag en nacht ritme van de dieren is omgekeerd. Als alle dieren zijn bekeken, kunnen de kinderen terecht in de avontuurlijkste buitenspeeltuin van Zuid-Holland waar ze kunnen spelen in de jungle rivier of dwalen door het spookhuis. 

Plan een bezoek in via hun website

Lijkt het je leuk om met het gezin een bezoek te brengen aan het oudste vogelpark van Nederland en de leukste buitenspeeltuin van Zuid-Holland? Dan kun je op de website van Vogelpark Avifauna alle informatie vinden over de openingstijden, toegangsprijzen en de verschillende arrangementen. Daar kun je ook eenvoudig tickets boeken.

Gerelateerde artikelen

Een tuinman vinden of juist tuinwerk aanbieden – hier kan het!

Karcher hogedrukreiniger: de krachtigste schoonmaakoplossing

Bij de eiergroothandel koop je heerlijke ‘blije eieren’ voor je winkel of horecagelegenheid