Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin gereedschap

Veel snoeiwerk, bestel een afvalcontainer

Zeker als je je tuin winterklaar gaat maken, heb je vaak veel snoeiwerk. Heb je een grotere tuin of veel struiken of bomen staan, dan zit de GFT-bak al snel vol. Aanhangwagen vullen en naar de milieustraat of misschien heb je geen karretje of trekhaak en dan moet de achterbank naar beneden en rij je tussen de takken glurend in je zijspiegel. Thuis een nieuwe lading in de auto en weer naar de werf. ’s Avonds de auto goed stofzuigen en op de bank uitrusten. Of je bestelt een afvalcontainer, snoeit een ochtendje, gooit al je afval in de bak en je bent klaar. Wat doe je met die extra tijd?

Afvalcontainer huren makkelijker dan je dacht

Veel mensen denken er niet aan om een vuilcontainer te huren bij het werken in de tuin. Misschien denk je er niet aan of heb je het idee dat je dat als particulier niet zomaar kan doen. Maar niets is minder waar. Een afvalcontainer is zo gehuurd en vaak minder duur dan je wellicht denkt. Er zijn veel verschillende soorten afvalcontainers en de prijzen lopen flink uit elkaar. Als je slim kiest, dan hoeft het niet zo veel te kosten. Je gaat naar bijvoorbeeld www.containeronline.nl, kiest je container het formaat, wanneer je hem wil hebben en je bent al klaar.

Waarom verschillen de prijzen van containers zoveel?

Wil je een container waar al je tuinafval in kan zoals stenen/tegels, een oude schutting, graszoden en natuurlijk je snoeiafval, dan is dat een stuk duurder. De afvalverwerker moet de verschillende afvalsoorten sorteren en ze allemaal naar de plek brengen waar het verwerkt wordt. Dit is niet altijd op dezelfde locatie en vaak ook in een andere stad. Hier betaal je voor. Heb je 1 afvalsoort zoals groenafval (takken, snoeiwerk, bladeren, maaisel, riet, planten etc.) dan kan dit direct naar de juiste locatie en hoeft het niet gesorteerd te worden. Dit scheelt enorm in de kosten. Je hebt veel meer tijd, bent het afval direct kwijt en je hoeft niet je auto weer schoon te maken.

Maak het jezelf makkelijk

Dus heb je veel snoeiwerk, doe jezelf een plezier en bestel een container. Achteraf zal je blij zijn en je kan gelijk ander tuinafval erin kwijt. Zeker afval dat je liever niet in je auto vervoert zoals graszoden met nog aarde eraan vast, bedorven planten of riet nog druipend van de vieze sloot.

https://www.containeronline.nl