Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin gereedschap

de beste benzine grasmaaiers voor het comfortabel maaien van het gras

Voordat we in detail treden, moeten we er rekening mee houden dat grasmaaiers verkrijgbaar zijn in een grote verscheidenheid aan smaken met een grote verscheidenheid aan functies. Alleen al Husqvarna heeft 16 verschillende gasmaaiers op haar site. Toro heeft maar liefst 24. Veel functies zijn specifiek voor bepaalde gazon- en terreinomstandigheden. Om hun basis te bedekken, bieden de meeste fabrikanten maaiers met verschillende functiecombinaties aan om er zeker van te zijn dat ze een model hebben dat geschikt is voor uw specifieke gazon.

 

 

Na 65 uur onderzoek en interviews met experts kwamen we tot de conclusie dat de ideale maaier voor de meeste gazons kleiner dan een halve hectare groot een zelfrijdend model is met achterwielaandrijving gekoppeld aan een variabele snelheidsregeling. Het moet ook drie opties hebben voor het weggooien van knipsels: zij-uitworp, zak en mulch. Andere leuke kenmerken zijn een messenremkoppeling, waarmee u het mes kunt stoppen, maar de maaier draaiende kunt houden, en een uitwaspoort zodat u de onderkant van de maaikoepel gemakkelijk kunt reinigen met uw tuinslang.

De ideale maaier voor de meeste gazons kleiner dan een halve hectare is een zelfrijdend model met achterwielaandrijving gekoppeld aan een variabele snelheidsregeling.

Benzine grasmaaier kopen

Veel maaiers hebben twee manieren van knippen verwijdering (zak en zijafvoer), maar Berendsohn zegt dat hij de voorkeur geeft aan maaiers met een extra mulchfunctie. Mulchsnijdt en snijdt het grasmaaisel in zeer kleine stukjes en laat ze op het gazon achter om te composteren. Volgens Berendsohn: “Ik breng het grootste deel van mijn tijd door in de mulch-modus, maar ik neem mijn toevlucht tot zijafvoer als het gras hoog of nat is, of als ik onkruid maai en gebruiksklaar maaiwerk doe”. Hij voegde toe, ,,anders, ben ik geen grote ventilator van het in zakken doen. Mulchen brengt maaisel (en de stikstof [een belangrijke voedingsstof]) terug in het gazon. Een overzicht van de voordelen van mulchen op de website van Honda merkt op dat, “Als je in een gemeente woont die extra kosten aanrekent aan afval op de stortplaats, zal mulchen je ook geld besparen”. Als u overweegt om een oudere machine te vervangen, kan de mogelijkheid om te mulchen het sterkste argument zijn om te upgraden.

Een andere leuke (en dure) functie is een bladremkoppeling. Hierdoor kunt u het mes uitzetten en wegstappen van de maaier zonder de motor af te zetten, wat handig is als u uw tas met gras moet legen of als u een gazonmeubel of een omgevallen tak uit de weg moet zetten. Als u kinderen heeft, begrijpt u waarschijnlijk al de voordelen van het niet hoeven stoppen met uw maaier om een half begraven Optimus Prime actiefiguurtje te redden. Paul Koehler, een van de landschapsarchitecten met wie we spraken, vertelde me zelfs dat hij denkt dat dit op een gegeven moment misschien wel eens een standaardfunctie op maaiers zou kunnen worden.

Meer lezen? Kijk op tevredenconsument.nl

https://tevredenconsument.nl/huishoudelijke-apparaten/de-beste-benzine-grasmaaiers/

Gerelateerde artikelen

Snoeischaar kopen | Koop de beste snoeischaren online via onze webshop

Een handige kruiwagen voor in uw tuin

Super weer vereist super gereedschap