Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin gereedschap

Minder rommel met de Youforce Raet tool

Een ondernemer in de CAO-bouw heeft meestal heel veel administratie. Administratie kost voor een zelfstandig ondernemer meestal onnodig veel tijd, omdat er veel regelgeving bij administratieve dingen komt kijken zodat de zelfstandige ondernemer veel tijd nodig heeft om alle dingen uit te zoeken. Iemand in de bouw branche zit daar helemaal niet op te wachten, want door deze administratie is een ondernemer vaak langer bezig met bijzaken dan met de kernactiviteiten. Toch moeten deze bijzaken gebeuren omdat ze meestal vanuit de overheid verplicht zijn. De bijzaken voegen geen waarde toe aan het bedrijf en kosten daarom alleen maar geld. Veel ondernemers in de bouw branche vinden deze administratie niet leuk en willen daar het liefste zo snel mogelijk vanaf zijn. 

Een deel van de administratie kan je uitbesteden aan een accountantskantoor of aan een boekhouder. Aan het eind van het jaar moet er toch een jaarrekening worden gemaakt en dat moet toch worden ondertekend door de accountant. Zo kan een deel van de administratie heel eenvoudig worden uitbesteed. Dit is al een belangrijke stap richting het alleen bezig houden met de core business en dat is beter voor een bedrijf. Zo kan een ondernemer zich weer meer bezig houden met de dingen die hij graag doet. 

Naast de administratie heeft een ondernemer personeelszaken. Personeelszaken kosten alleen maar tijd. Als personeelszaken alleen maar bleef bij het uitbetalen van het personeel dan was dat niet zo erg, maar er is veel regelgeving rondom personeel zodat personeelszaken erg moeilijk om te doen zijn als zelfstandig ondernemer. Met de Youforce Raet tool kan je een belangrijk deel van de personeelszaken uitbesteden. Het maken van een loonstrookje is nu geen probleem meer. Het maken van een loonstrookje is aan veel regels gebonden en kan ook heel snel fout worden gedaan. De tool is daarom een uitkomst voor veel zelfstandige ondernemers. 

http://www.cbbs.nl/