Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Uw tuin laten onderhouden? Zelf doen of laten doen?

Heb je een grote tuin en ben je fan van het onderhouden van je tuin, maar heb je er bijvoorbeeld geen tijd voor? Dan kan het een goed idee zijn om je tuinonderhoud uit te besteden. Heb je wel de tijd ervoor en houd je wel een beetje van groene vingers dan kun je een groot deel al prima zelf oppakken. Het ligt daarbij volledig aan je eigen kennis, kunde en tijd. Wij nemen aan dat je het graag op een goede manier wilt doen, dus vooraf kennis inwinnen en een specialist mee laten kijken is sowieso wel een goed idee.

Zelf je tuin onderhouden

Ga je zelf aan de slag met de onderhoud van de tuin, hebben we enkele tips voor je op een rijtje gezet:

  1. Zorg voor de juiste bodemvoeding. Alle bloemen en planten hebben de juiste voedingsstoffen nodig.

  2. Diverse planten (zoals eigenlijk alle vaste planten) moeten worden gesnoeid. Verwijder zoveel mogelijk onkruid en snoei ze ook na de bloei ook direct weer.

  3. Wateronderhoud. Op zich niet zo heel gek, maar natuurlijk ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij jonge bomen moet je bijvoorbeeld exact de juiste hoeveelheid water geven om uitdroging te voorkomen.

  4. Meubilair ook onderhouden. Meubilair in de tuin is ook een onderdeel van de tuin. Zorg dat deze ook goede worden gereinigd (bij voorkeur in het voorjaar en met speciaal bedoeld reinigingsmiddel hiervoor)

 

Uw tuinonderhoud uitbesteden?

 

Het onderhouden van een tuin is bijvoorbeeld een redelijke klus die je zelf kunt oppakken, maar het volledig inrichten naar jouw wensen en bijvoorbeeld het volledig ontwerpen van de tuin kun je wellicht ook door een hovenier laten doen. Het ophogen van de tuin en diverse nieuwe elementen en bijvoorbeeld een goede ondervloer met de juiste afwatering kan namelijk een behoorlijke klus zijn. Ook voor volledige ontzorging en tuinonderhoud kun je dus bij een hovenier terecht. Zoek dan naar een hovenier uit de buurt. Als je in Amsterdam woont zoek je dan ook naar Hovenier Amsterdam. Op deze manier help je de lokale hovenier. Voor tuinonderhoud geldt eigenlijk hetzelfde. Je zoekt dan naar tuinonderhoud in Amsterdam. Het grote voordeel hiervan is dat je lokale bedrijven kunt helpen, maar ook doordat je je buurman eens kunt vragen naar zijn ervaringen met de betreffende hovenier (of natuurlijk iemand anders uit de buurt). Zo help je niet alleen de hovenier, maar weet je ook zeker dat je de juiste partij zoekt voor jouw tuinonderhoud.