Doe het zelf tuinen
Image default
Sport

Ronaldo motivation

Hoe traint Cristiano Ronaldo?

Eerste dingen eerst: begin met een warming-up om het risico op blessures te verminderen. “Tijdens de training rennen we een paar rondjes op het veld, waarbij we stretchen en aerobics doen om op te warmen”, legt Ronaldo uit.

 

“Zorg ervoor dat je zoiets doet tijdens je trainingen, zelfs als het joggen naar de sportschool is of opwarmen op een loopband of fiets.”

 

In de sportschool zijn Ronaldo’s belangrijkste trainingen onderverdeeld in cardio (zoals hardlopen en roeien) en gewichtheffen. “Mix it up”, adviseert Ronaldo – het is niet alleen leuk, maar het zorgt ervoor dat alle delen van het lichaam worden aangesproken, en de oefening verbetert de kracht en het uithoudingsvermogen.

 

Op het veld ligt de nadruk op intensieve training die het spel weerspiegelt. “We doen veel sprintoefeningen tijdens de training en ze kunnen in je training worden opgenomen, of je nu in de sportschool of buiten bent”, zei Ronaldo. “Probeer het en voeg het toe aan elke training die je doet.”

 

Training is echter niet beperkt tot de tijd die Ronaldo in de trainingsfaciliteit doorbrengt. “Wees zo mobiel mogelijk”, voegde hij eraan toe.

 

“Je kunt buikspieren doen in de slaapkamer als je ’s ochtends of voor het slapengaan wakker wordt. Als je een gewoonte aanleert, is het gemakkelijker omdat het een gewoonte wordt.”

 

Wat eet CR7?

Het heeft geen zin om de mooiste auto te hebben als je er niet de juiste brandstof in gooit.

 

Het is niet verrassend dat Ronaldo zijn dieet zeer serieus neemt. “Goede lichaamsbeweging moet worden gecombineerd met een goed dieet”, legt hij uit. “Ik eet een eiwitrijk dieet dat rijk is aan koolhydraten uit volle granen, groenten, fruit en vermijd suikerhoudende voedingsmiddelen. Suiker is dood.. Het vlees van grote dieren is schadelijk”

 

De Portugal heeft een persoonlijke voedingsdeskundige, die al sinds zijn tijd bij RM met hem speelt en vijf of zes kleine maaltijden per dag eet – of elke drie tot vier uur.

 

Hij is vooral dol op vis – zeebaars, vooral zwaardvis, snapper – een mix van kabeljauw, en zijn favoriet is bacalhau a braz, uien, dunne aardappelen en eieren. Verder eet hij veel fruit en magere eiwitten. In restaurants bestelt Ronaldo vaak steaks en salades en vriest hij ze nooit in – alles wat hij eet is vers.

 

Ronaldo had kaas, ham, magere yoghurt, veel fruit en avocadotoost als ontbijt.

 

“Vaak eten”, vervolgde Ronaldo. “Als je regelmatig sport, is het belangrijk om je energieniveau hoog te houden zodat je lichaam beter kan presteren. Ik eet soms wel zes kleine maaltijden per dag om ervoor te zorgen dat ik genoeg energie heb om elke sessie op het hoogste niveau af te ronden.”

 

Hydratatie is ook belangrijk – “drinkwater is erg belangrijk”, bevestigt Ronaldo – maar een van de dingen die hij deed om hem in topvorm te houden, was het vermijden van koolzuurhoudende dranken en alcohol.

 

Een gezond leven is niet iets wat Ronaldo een paar uur per dag doet – het is een levensstijl die hij altijd heeft gevolgd.

 

Dit is niet alleen een fysieke uitdaging, maar ook een mentale uitdaging. “Leer je geest en lichaam te trainen”, zei Ronaldo. “Mentale kracht is net zo belangrijk als fysieke kracht en zal je helpen je doelen te bereiken.

 

“Wees gedisciplineerd. Het is belangrijk om gemotiveerd te blijven en je aan je routine te houden. Ik heb geen ruimte voor speling, dus ik moet streng zijn.”

 

U kunt uzelf helpen door doelen te stellen en samen te werken met trainingspartners om concurrentievermogen en gezelschap aan uw dagelijkse werk toe te voegen.

 

Als hij niet aan het trainen is, probeert Ronaldo ondanks zijn enorme roem en de aandacht die hij geniet een ontspannen, serene levensstijl te behouden.

 cristiano ronaldo workout

Ronaldo motivation

Ronaldo motivation

https://www.dergatsjev.be/2022/06/workout-cr7-cristiano-ronaldo.html