Doe het zelf tuinen
Image default
Entertainment

Kamperen met kinderen

Het voorjaar zit in de lucht en dat betekent dat het weer gaat kriebelen om op stap te gaan. Heb jij de tenten al weer van zolder gehaald en de kampeerstoelen afgestoft? Kinderen vinden kamperen geweldig. Er zijn altijd andere kinderen op de camping te vinden en er is voldoende te beleven. Wat denk je van hutten bouwen of marshmallows roosteren bij het kampvuur? Zelf kom je ook tot rust op de camping. Geen telefoon of tablet, maar genieten van de natuur en een goed boek.

Mocht je nog twijfels hebben over kamperen met kinderen, met deze tips zijn die verleden tijd.

 

De juiste uitrusting: tenten

Slapen in tenten is avontuurlijk en geeft je het gevoel echt in de natuur te zijn. De keuze in tenten is groot. Kies een tent die ruim genoeg is, zodat er plek voldoende plek is voor slaapmatten en jullie er ook kunnen zitten als het regent. Bedenk ook of je op dezelfde plek blijft of rond gaat trekken. Polyester is licht, dus als je gaat trekken is een polyester tent fijner dan een katoenen tent. Dat geldt ook als je op fietsvakantie gaat. Sta je langer op dezelfde plek, dan is katoen de overweging waard, omdat dit beter ademt.

 

Comfortabele slaapmatten en kampeerstoelen

Zie je op tegen kamperen, omdat je bang bent je comfortabele bed of stoel te missen? Tegenwoordig zijn er voldoende goede slaapmatten en kampeerstoelen. Let bij slaapmatten op de demping en de isolatie. Je heupen en schouders moeten goed op het matje passen. Als je rolt in je slaap kies je een breder matje. Ook voor kampeerstoelen is comfort belangrijk. Kampeerstoelen die op de camping blijven staan en in de auto vervoerd worden moeten aan andere eisen voldoen dan kampeerstoelen die je meeneemt als je gaat trekken. Wil je een campingstoel die ergonomisch zit? Neem dan een verstelbare campingstoel met een goede ondersteuning voor je rug. Sleep je je stoel juist overal mee naar toe, kies dan een lichtgewicht kampeerstoel zonder hoofdsteun en armsteunen.

Begint het al te kriebelen?

 

                                                    

Gerelateerde artikelen

Kies uit een ruim assortiment aan wind-up statieven

Horoscoop voor 25 T/M 31 JULI

Koop hier veilige en ijzersterke podiumdelen