Doe het zelf tuinen
Image default
Aanbiedingen

Hoe weet je of de bodem van je tuin goed is voor een moestuin?

Als je een moestuintje wil beginnen in je eigen tuin is het van belang dat de grond goed genoeg is en dat de gewassen hier goed zullen groeien. Het makkelijkste is natuurlijk dat je je eigen grond kan gebruiken, en er niet speciaal een bak met tuingrond aangelegd hoeft te worden. Wat kan je nou doen om te weten of jouw tuingrond geschikt is om verschillende gewassen te laten groeien? Laat je grond testen bij een bedrijf welke hier uitsluitsel over kan geven!

Goede grond

Een van de onderdelen waar de grond aan moet voldoen bij een moestuin en dat de grond luchtig is. Door luchtige grond kan het water zich goed nestelen en hebben de voedingsstoffen de ruimte om in de wortelen te gaan. Dit is een erg belangrijke factor bij het groeien van een mooie moestuin. Uiteraard kan er per gewas verschil zitten in de optimale ondergrond, maar dit kan per gewas makkelijk uitgezocht worden om het maximale resultaat te realiseren.

Laat je grond onderzoeken

Allereerst is de kwaliteit van je tuingrond van belang voor je kan beginnen met het aanleggen van een moestuin. Stuur daarom een aantal monsters op naar een gesocialiseerd bedrijf welke de kwaliteit van de grond kan beoordelen. Een van deze bedrijven is Dumea Agro, dit bedrijf kan snel een analyse uitvoeren en je uitsluitsel geven.

Advies

Nadat je de uitslag van je grondonderzoek hebt binnengekregen kan je beginnen met het aanleggen van je moestuin. Hierbij kan het handig zijn om een adviesgesprek met een specialist in te plannen om per gewas de optimale resultaten te krijgen. Zo kan het zijn dat de ene deel van de tuin een hogere zuurgraad nodig heeft voor bepaald gewassen, en dat de andere kant van de tuin een neutrale zuurgraad nodig heeft. Nadat je aan deze onderdelen hebt voldaan staat niets jou in de weg om een mooie moestuin te realiseren in eigen tuin!