Doe het zelf tuinen
Image default
Energie

Hoe moet je je meterkast vervangen?

Een meterkast is een heel erg belangrijk object in elke woning. Een meterkast kan je namelijk gebruiken om je elektriciteit op te meten in je huis. Als een meterkast dus ook het niet meer doet kan je het beste je meterkast vervangen door een elektricien. Hierdoor weet je altijd hoeveel je verbruikt in je woning en of je aan het eind van het jaar te veel of juist te weinig hebt verbruikt. Alleen zijn er van de meterkast ook nog andere varianten. Je hebt bijvoorbeeld een meterkast, maar voor water. Dat is een waterkast die het water opmeet in je woning. Dat is hoeveel water je dan echt gebruikt en dat is dus ook super handig. Om deze kasten te onderhouden of juist te vervangen heb je wel echt een vakman nodig, die weet wat hij doet, zoals een elektricien.

Watermeter en zijn werking

Meters helpen bedrijven en huizen om water te besparen door bij te houden hoeveel water ze gebruiken. Elke kamer in een huis moet een meterkast hebben om het dagelijkse waterverbruik nauwkeurig bij te houden. Eigenaren kunnen de watermeter gebruiken om eenvoudig bij te houden hoeveel water ze gebruiken. Ze kunnen ook gemakkelijk de hoeveelheid water aflezen die is gebruikt sinds de installatie. Als een meter bijvoorbeeld aangeeft dat 50 gallons water is gebruikt, zou dat betekenen dat de huiseigenaar 250 gallons water heeft gebruikt sinds de meter is geïnstalleerd. Bovendien maken meters het mogelijk om regelmatig onderhoud en reparaties uit te voeren zonder onderbreking van de watervoorziening. 

Het verschil tussen eigenaren

Sommige huiseigenaren gebruiken hun meters om te schatten hoeveel water hun buren gebruiken. Dit kunnen ze doen door hun metingen te vergelijken met die op de meters van hun buren. Als de meter van hun buurman aangeeft dat er 300 liter water is gebruikt, maar die van jou slechts 250 liter, is er een discrepantie. Dat kan zijn omdat uw buurman meer gebruikt dan u, misschien omdat hij huisdieren heeft of een gazon dat regelmatig moet worden gedrenkt. Wacht dus niet langer en kijk nu naar hoe je water- en meterkast in elkaar zitten!