Doe het zelf tuinen
Image default
Energie

Ga je jouw appartement verhuren? Houd hier rekening mee!

Bevind je je in een luxepositie waarin je jouw appartement kunt verhuren? Financieel gezien is dat uiterst aantrekkelijk, aangezien je hiermee een flink rendement op kunt bouwen. Ondertussen weet je ook nog onderdak aan iemand te bieden. Indien je hier een marktconforme huurprijs voor hanteert, geniet je dus eigenlijk van een win-win situatie.

Als je jouw appartement gaat verhuren, is het wel zaak om goed op enkele zaken te letten. Zo moet je, bijvoorbeeld bij Green NL, een passend energiecontract afsluiten. Dat is echter niet het enige waar je goed rekening mee moet houden!

Onderhoud van het appartement

Zodra je jouw appartement gaat verhuren, heb je geen zicht meer op datgene wat zich in het appartement afspeelt. Dit betekent dat je jouw huurder moet vertrouwen, maar ook dat je achterstallig onderhoud mogelijk niet direct in de gaten hebt.

Mede daarom is het aan te raden om af en toe preventief onderhoud uit te voeren. Daarmee weet je jouw appartement in perfecte staat te houden. Dit kan je ook nog een hoop gedoe met jouw huurder besparen!

Verhuurcontract opstellen

Uiteraard is het ook zaak dat je een rechtsgeldig verhuurcontract op gaat stellen. Zorg ervoor dat dit huurcontract aan alle wettelijke eisen voldoet, zodat de huurder hier geen kwaad mee kan. Vind je het lastig om dit contract zelf op te stellen? Laat het dan aan een professional, bijvoorbeeld een notaris of makelaar, over.

Vereniging van Eigenaren betalen

Als je een appartement in bezit hebt, heb je hoogstwaarschijnlijk ook te maken met een Vereniging van Eigenaar. Als eigenaar van een appartement heb je hier mee te maken, maar níet als huurder zijnde. Jij moet dus zorgdragen voor het betalen van de ‘premie’ aan de VVE.

Energiecontract afsluiten

Tot slot is het ook aan te raden om een passend energiecontract af te sluiten. Hoe je dit doet? Dat doe je door een goede vergelijking te maken en vervolgens een energieleverancier kiezen. Let hierbij niet alleen op het maandtarief, maar ook op bijvoorbeeld het welkomstcadeau en alle voorwaarden. Door op tal van facetten te letten, kun je uiteindelijk de juiste keuze maken!