Doe het zelf tuinen
Image default
Verbouwen

Hoe maak je zelf een maatwerk keuken?

Het bouwen van een gloednieuwe keuken is geen alledaags proces en de meesten van ons zullen slechts één of twee keer in hun leven een nieuwe keuken kopen!

In dit artikel lees je alles over het ontwerpen en bouwen van je eigen keuken. Het is een ambitieuze opgave om het allemaal zelf te doen, maar het is niet onmogelijk!

 

Het ontwerpen van je maatwerk keuken

Bij het begin van een nieuwe maatwerk keuken project is het belangrijk om jezelf te vragen een aantal vragen aan het begin van het ontwerp-proces.  Dit zorgt ervoor dat je een keuken die ziet er geweldig uit en voldoet aan al je verwachtingen in de functionaliteit te bereiken.

 

Maak een lijst met wat je nodig hebt of graag wilt.

Het is belangrijk om een onderscheid te maken  tussen wat je écht nodig hebt en wat je graag zou willen. Dat maakt het in het latere proces makkelijker om later prioriteiten te stellen.

Schrijf alles op wat u kunt bedenken, want deze punten zullen onze ontwerpers helpen bij het formuleren van een op maat gemaakt keukenplan. Je zou kunnen denken aan zaken als de lay-out, stroom, opslag, werkbladen, zitplaatsen en apparatuur als je nadenkt over wat je wel en niet leuk vindt aan je huidige keuken.

 

Budgetteren

Het is belangrijk om een realistisch budget te stellen voor je maatwerk keuken. Wat wil je uitgeven? Wat denk je nodig te hebben? Is dat haalbaar? Als je beperkt bent in je budget, kunnen er compromissen worden gesloten als het gaat om de uiteindelijke producten en meubels je gaat voor, maar met een paar slimme keuzes, moet je in staat zijn om de belangrijkste keuken ontwerp dat je wenst te bereiken. Je kunt dus altijd goedkopere materialen gebruiken en het er nog steeds erg mooi uit laten zien. In plaats van graniet, zou je kunnen kiezen voor een houten aanrechtblad. Je kunt net even en goedkopere over, afzuigkap of tegel kopen. Nu snap je waarom het belangrijk is om eerst te weten wat je nodig hebt en dan pas wat je wil!

 

Nu weet je dat je voor een maatwerkkeuken een wensen lijst en een budget nodig hebt. In de volgende stappen ga je het in de praktijk brengen.

 

–          Maak een ontwerptekening of laat die maken.

–          Maak een materiaallijst voor je maatwerk keuken

–          Zorg dat je alle materialen en spullen in huis hebt om te gaat bouwen

–          Maak alles op maat

–          Bouwene n in elkaar zetten!

–          Afwerken en klaar!

https://paulknip.nl/maatwerk-keukens-limburg/