Doe het zelf tuinen
Image default
Verbouwen

Een prefab tuinhuis op maat?

Met een prefab tuinhuis kan je alle kanten mee. Zo kan een prefab tuinhuis het woongenot vergroten, maar kan er ook gekozen worden om hier spullen in op te bergen. Ook kan de ruimte ingezet worden als wellnessruimte en vervolgens daar een sauna en/of jacuzzi plaatsen. Of zou je graag een extra werk- of hobbyruimte ter beschikking willen? Met een prefab tuinhuis op maat kun je jouw wensen realiseren.

Prefab tuinhuis op maat

Je kunt tegenwoordig een prefab tuinhuis helemaal op maat laten maken. Je kunt kiezen uit verschillende bouwsystemen, zoals houtbouw of betonbouw. Het voordeel van prefab betonbouw is dat alle elementen in de fabriek gemaakt worden waardoor de opbouw van het tuinhuis een stuk sneller gaat.

Elementen prefab tuinhuis

Om het tuinhuis helemaal naar jouw wensen te maken kun je kiezen uit verschillende elementen. Zo kun je de vorm van het dak kiezen, de kleur van de dakpannen, de deuren, de ramen en de wandbekleding.

Dak en dakpannen

Een dak maakt een groot verschil in aanzicht. Een puntdak geeft een heel andere sfeer dan een plat dak. Vaak heb je bij een prefab tuinhuis de keuze uit meerdere dakvormen. Hierbij kun je denken aan een plat dak, een lessenaarsdak, een zadeldak en een schilddak.

Ook met de kleur van de dakpannen kun je een groot verschil maken met de look en feel van jouw tuinhuis. Ga je voor donkere dakpannen, of juist voor een koperrode dakpan of toch een zilveren? Er is meer keus dan je denkt.

Deuren en ramen

Een deur is niet zomaar een deur, een deur is een heuse smaakmaker. Zo kun je uit meerdere soorten deuren kiezen. Ga jij voor een enkele deur of voor een dubbele deur? En wil je een groot raam in de deur, een klein raam of helemaal geen raam? Net als bij de deur is er vaak ook veel keuze is de look van de ramen. Wil je grote ramen in je tuinhuis of wil je liever een klein raam?

Wandbekleding

Heb je voor een prefab tuinhuis van hout gekozen dan is de buitenkant uiteraard van hout. Er zijn veel verschillende soorten kleuren hout. Daarnaast kun je ook kiezen voor dikke of dunne planken. Wist je dat wanneer je een prefab betonnen tuinhuis kiest je het kunt laten lijken op een houten tuinhuis? Op de betonnen wanden wordt een houten wandsysteem geplaatst. Hierbij heb je ook de keuze uit meerdere kleuren en breedtes.


https://www.abs-bouwsystemen.nl/constructies/prefab-tuinhuis/