Doe het zelf tuinen
Image default
Woningen

GEPLAND, GEPLAND, JA GEPLAND

huis te huur

Planningsbeslissingen zijn het eerste waarmee elke competente reparatie begint. Ik zou willen opmerken dat we het zullen hebben over echte appartementen in wooncomplexen van de stad Voronezh. Uiteraard kunnen we niet alle mogelijke opties voor bestaande indelingen overwegen, we zullen ons concentreren op de basisprincipes van planning en ergonomie, evenals op niet-triviale ideeën. Mocht u uw lay-out niet in ons assortiment kunnen vinden en heeft u vragen, dan kunt u voor advies contact met ons opnemen, wij helpen u graag verder.

Moet ik niet beslissen waar ik de bank neerzet en waar de keuken zal zijn? – je vraagt. Natuurlijk weet niemand behalve jij precies wat je precies nodig hebt in een appartement of huis voor een gemakkelijk en comfortabel leven. En dit is de eerste vraag die we tijdens de bijeenkomst stellen. Maar zelfs als herontwikkeling niet wordt verondersteld en u precies weet hoe het meubilair in uw appartement zal worden gerangschikt, dan is het noodzakelijk om rekening te houden met de grootte van het meubilair, de locatie van elektrische apparaten, apparatuur die op water wordt aangesloten, enz. Dit alles is nodig voor de juiste elektrische bedrading, het plaatsen van stopcontacten en schakelaars, het aanleggen van water- en rioolleidingen.

We willen het precies hebben over die gevallen waarin een interessante herontwikkeling mogelijk is, waardoor u de bruikbare oppervlakte van uw huis kunt vergroten. Hoe kunt u ruime opslagsystemen organiseren, rekening houdend met alle aspecten van ergonomie en functionaliteit. Of wijs gewoon een extra slaapkamer toe, als uw gezin op het punt staat weer aan te vullen en de aankoop van een nieuw appartement nog niet wordt verwacht. Kortom, we laten je zien hoe je van een eenkamerappartement een studio met slaapkamer kunt maken, van een standaard tweekamerappartement naar een driekamerappartement (met twee volwaardige niet-begaanbare slaapkamers), of een tweede badkamer organiseert die alleen vanuit je slaapkamer toegankelijk is!

Een kamer appartement

Een modern studio-appartement, meestal 40 tot 55 m². Deze ruimte is voldoende om een ​​slaapkamer, een woonkeuken en, indien nodig, een kantoor te markeren. Deze planningsoplossingen zijn meer geschikt voor jongeren die alleen wonen, of voor een jong stel of een gezin zonder kinderen.

In de eerste versie blijft de badkamer gescheiden. We demonteren de scheidingswand tussen de kamer en de keuken, in dit geval is deze niet dragende. We plaatsen de keuken langs de muur, het eetgedeelte in het midden van het appartement. Als je daar een eiland neerzet en geen tafel, dan is er extra ruimte voor het bewaren en bereiden van eten. In de woonkamer hebben we een bank, er tegenover – een tv. Met een dergelijke opstelling van meubels is het ook handig om het vanuit de keuken te bekijken. We plaatsen het bed in een nis, maken de buitenwand van glas of hangen gordijnen op. Dit zal helpen om het slaapgedeelte te scheiden, maar het beperkt de toegang van licht tot dit gebied niet. Door deze opstelling van meubels was het mogelijk om de kledingkast bij de ingang te markeren. We bevestigen geen balkon, daar kunt u een wasdroger plaatsen, evenals een plek voor bijeenkomsten in het warme seizoen. Let op: in de ruimte bij het raam krijg je een volwaardige werkplek. Handig voor wie thuis werkt of studeert. Als u een grote kledingkast of een uitgebreide bibliotheek heeft, kunt u op elk moment kasten, spiegels, ladekasten, schoenenrekken, enz.

Een zeer interessante en populaire optie de laatste tijd. Het bed neemt nog steeds ruimte in de nis in, maar is iets breder, daarom hebben we 2 nachtkastjes geplaatst. We maken de badkamer gecombineerd. Door het slaapgedeelte dichter bij het raam te schuiven, hebben we niet alleen een kledingkast, maar ook een pantry of een bijkeuken voor het opbergen van schoonmaakspullen, een strijkplank, een stofzuiger, een koffer en andere dingen die nodig zijn in het huishouden. Als er geen utiliteitsblok nodig is, kan het worden gecombineerd met een kledingkast door deze uit te breiden. De keuken is zo ergonomisch mogelijk. Met deze configuratie kunt u alle benodigde apparaten op een minimaal oppervlak plaatsen, een groot kookgedeelte toewijzen en een schiereiland dat als eettafel zal dienen. Hier stellen we voor om een ​​balkon te isoleren en te bevestigen en daar het werkgebied te verwijderen. Bovendien kunt u de mogelijkheid laten om deze ruimte te sluiten als er behoefte is aan privacy, zodat niemand zich tijdens het werk stoort. Het resterende gedeelte bij het raam wordt ingenomen door een kleine woonkamer.

Ik wil uw aandacht vestigen op het feit dat ik geen voorstander ben van slapen op de bank. Indien het mogelijk is om een ​​bed in het appartement te plaatsen. Alle indelingen zijn gemaakt op basis van de prioriteit van het bed. Ja, het neemt meer ruimte in beslag, maar slapen op een bed is aangenamer, comfortabeler en gezonder dan slapen op een bank. En het bed vervangen door een bank, indien nodig, is veel gemakkelijker dan andersom.

Tweekamerappartement

Bij het ontwikkelen van de indeling van een tweekamerappartement in een nieuwbouw is er ook veel ruimte voor creativiteit. Een groot pluspunt in dergelijke appartementen is de mogelijkheid om lid te worden van een balkon. Dit vergroot de nuttige oppervlakte van het appartement.

Overweeg 2 indelingen, ze lijken erg op elkaar, het enige verschil zit in de slaapkamer. In deze variant raden we aan om de badkamer niet te combineren. Daar tegenover, in de gang, plaatsen we het opslagsysteem voor bovenkleding. We bevestigen het balkon aan de keuken. We maken de keuken u-vormig. Zoals we al schreven, is dit de meest ergonomische optie. En in de ruimte van het voormalige balkon plaatsen we de eetgroep, bank en tv. Zo organiseert u een kleine woonkamer. Er zijn verschillende mogelijkheden om meubels in de slaapkamer te plaatsen. Op het balkon plaatsen we een werkplek of een kaptafel. Maar het opbergsysteem kan op twee manieren worden georganiseerd. In het eerste geval is het gewoon een kledingkast, in het tweede geval een ingebouwde garderobekamer achter het hoofdeinde van het bed.

In de kinderkamer bieden we ook aan om gesloten opslag te organiseren door simpelweg de kleedkamer te markeren. We plaatsen de werkplek bij het raam, plaatsen het bed vanuit het raam en vanuit de ingang. De rest van de ruimte is vrij voor games, creativiteit en ontmoeting met vrienden.

Appartement met drie slaapkamers

In dit appartement is het door het grote aantal gangen en hoeken niet zo eenvoudig te herontwikkelen. Maar zelfs hier hebben we het maximale uit het gebied weten te persen! Hier zijn twee opties die naar onze mening in dit geval optimaal zijn. In het eerste geval krijgen we 2 complete badkamers! En een daarvan met toegang vanuit de slaapkamer, alleen voor de eigenaren van het appartement. Bovendien hebben we nog 2 geïsoleerde kamers, die slaapkamers, kinderdagverblijven, studeerkamer, werkplaats, bibliotheek kunnen worden … Fantaseer dan zelf! Maar deze oplossing heeft één nuance. Ten eerste verplaatsen we de keuken naar het midden van het appartement, wat betekent dat alle communicatie er naar toe gaat: een afzuigkap, warm en koud water. Dit is een zeer kostbare en tijdrovende gebeurtenis en hier kun je niet zonder specialisten.

In de tweede versie wordt de herontwikkeling van het appartement uitgevoerd door de wanden en bestemmingsplannen te verplaatsen. In dit geval verplaatsen we de keuken niet, deze blijft op dezelfde plaats. We dupliceren de badkamer en de badkamer niet, we laten deze achter op de door de ontwikkelaar bedoelde plaats. Het enige is dat we dit pand iets hebben uitgebreid ten koste van de gang. Nu komt het leuke gedeelte. We hebben al geschreven dat dit appartement een groot aantal gangen heeft. We stellen voor om van dit gebied niet alleen een doorgangsgebied te maken, maar een nuttige ruimte. Verplaatst de muur naar de woonkamer en scheidt zo een kleine kamer. Het kan een kinderkamer, een kantoor of een logeerkamer huisvesten. We hebben nu een grote ruimte tegenover de ingang. Hier organiseren we de woonkamer, plaatsen een bank, tv, ladekast en andere meubels die je nodig hebt. Om het verblijf in de woonkamer zo aangenaam mogelijk te maken, maken we gebruik van zonering. We sluiten de woonkamer van de voordeur af met een rek of een andere lichtdoorlatende structuur. Je kunt op deze plek een kledingkast plaatsen voor seizoensartikelen als je meer opslagruimte nodig hebt. Het voordeel van deze oplossing is dat we een grote ruimte hebben om gasten te ontmoeten, te dineren en films te kijken. Tegelijkertijd zijn er 3 geïsoleerde slaapkamers in het appartement. Ideaal voor een gezin met twee kinderen. We zijn er ook in geslaagd om 2 ruime kledingkasten te organiseren, in de gemeenschappelijke ruimte en in een van de slaapkamers.

huis te koop rumbeke

https://be.propenda.com