Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

Enkelasser of tandemasser aanhangwagen: wat is het beste?

Aanhangwagen bevatten één, twee of zelfs drie assen. Besluit je om een aanhangwagen aan te schaffen moet je goed overwegen waarvoor je het wilt gebruiken. Wil je zwaardere objecten vervoeren dan is een aanhangwagen met een enkelas minder slim. Is het bijvoorbeeld alleen voor tuinafval dan is een enkele as prima. Het ligt helemaal aan jezelf wat voor jou de beste aanhangwagen is, elke situatie is weer anders. 

Tandemasser aanhangwagen of enkelasser aanhangwagen?

Zoals gezegd is de keuze om voor een tandemasser te kiezen of enkelasser aanhangwagen volkomen een persoonlijke keuze. Bij een tandemasser blijft de aanhangwagen vlak staan als deze niet gekoppeld is aan een voertuig. Wanneer je de tandemasser belaadt dan valt het wel voorover. Heb je te maken met een enkelasser aanhangwagen, dan valt deze altijd voorover door de enkele as. Je kan dit voorkomen door een neuswiel op de dissel te plaatsen. Op zoek naar een enkelasser aanhangwagen? Kies dan voor de enkelasser aanhanger van HAPERT.

Tandemasser is over het algemeen meer stabiel dan een enkelasser

Bij een tandemasser rijd je een stuk stabieler op de weg dan een enkelasser aanhangwagen. Wel heb je bij een tandemasser dat het in bochten iets kan gaan wringen door de dubbele assen. Dat is iets waar je bij enkelassers helemaal geen last van hebt. Als je een enkelasser afkoppelt is iets makkelijker manoeuvreren dan een afgekoppelde tandemasser. Belangrijk bij een aanhangwagen is een juiste trekhaakhoogte. Zo kan het bij een tandemasser voorkomen dat dat de wielen los van de grond komen als je de trekhaak te hoog of te laag monteert. Kies voor enkelasser aanhanger van het Nederladse merk HAPERT voor betrouwbare en kwaliteit goede enkelasser aanhangwagens. Dit zijn sterke aanhangwagens ideaal geschikt voor het vervoeren van tuinafval en ander los materiaal. Je kan met deze enkelasser aanhangwagen elk eenvoudige klus makkelijk klaren.

Gerelateerde artikelen

Insectenplaag in jouw tuintje

Op zoek naar HKliving servies of Urban Cotton wandkleden?

Waarom kiezen voor een waterontharder?