Doe het zelf tuinen
Image default
Woning en Tuin

Dit moet je weten over het zuigen van zand

Bij veel nieuwbouwprojecten of graafwerkzaamheden rondom huis wordt er al gebruik gemaakt van deze methode. Namelijk de methode om zand op te zuigen in plaats van machinaal uit te graven. Bij deze zuigtechniek wordt er zand afgezogen en afgevoerd door middel van slangen en een buizensysteem richting de zuigwagen. Maar wat is er nog meer belangrijk om te weten over het zandzuigen? In onderstaande blog lees je alle over het zuigen van zand.

Waarom kiezen voor zandzuigen?

Het is handig om de leidingen, kabels en hoofdkraan (indien aanwezig) in de kruipruimte van je woning vrij te hebben liggen, zodat er bij problemen direct aan gewerkt kan worden. is dit bij jouw huis (nog) niet mogelijk, dan is het wellicht een aanrader om de kruipruimte te verdiepen en verbreden en het materiaal/water eruit te zuigen. Ook bij het willen aanbrengen van isolatie is het van belang om een kruipruimte te hebben die genoeg diepte en breedte heeft, anders kan er namelijk geen isolatie worden aangebracht. Wil jij je kruipruimte uitgraven? Laat dit over een De Kruipruimte Specialist. Al jaren is dit bedrijf gespecialiseerd in zuigtechniek.

Hoe werkt zuigtechniek?

Als je hebt besloten om een zuigwagen in te huren, dan zal de zuigwagen er als eerste voor zorgen dat de slangen en buizen met elkaar verbonden zijn vanaf jouw kruipruimte tot de zuigwagen. Hierna kan er gelijk begonnen worden met het uitzuigen van de kruipruimte. Doordat het afvalmateriaal direct door de buizen de zuigwagen in verdwijnt, hoef je dat materiaal niet los af te voeren en bespaart dat weer tijd. 

 

Ook voorkom je schade aan je kruipruimte doordat het materiaal via de buizen uit de kruipruimte wordt getransporteerd. Zo voorkom je dus het risico op schade wat bij het uitscheppen of uitgraven van de ruimte wel degelijk mogelijk is en een extra kostenpost kan opleveren. Het inhuren van een zuigwagen om jouw kruipruimte te verdiepen of verbreden kent dus vele voordelen ten opzichte van het traditionele uitgraven met een machine of schep.