Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Dit moet je weten over leibomen!

De lockdown zorgt ervoor dat we meer tijd in onze woning spenderen dan in de afgelopen jaren. Dit geeft de mogelijkheid om de woning op diverse manieren op te knappen. Je kunt ervoor kiezen om de woonkamer onder handen te nemen, de slaapkamer een lik verf te geven of bijvoorbeeld je tuin te veranderen! Een manier om je tuin een volledige nieuwe uitstraling te geven is door middel van het plaatsen van leibomen. Leibomen winnen de afgelopen jaren enorm aan populariteit en daarom vertellen we je in deze blog alles wat je moet weten over leibomen!

Wat zijn leibomen?

Leibomen zijn bomen die een geleide groei kennen. Hier komt de naam dan ook vandaan. De bomen groeien aan een soort raamwerk waardoor ze in een gewenste vorm groeien. Hierdoor kun je bomen laten groeien in de vorm die jij zelf het mooist vindt. Dit maakt de bomen uniek en daardoor zijn ze ook zo populair aan het worden! Wat belangrijk is om te onthouden als het gaat om leibomen is het feit dat zeker niet iedere boom hiervoor geschikt is. De meeste bomen groeien enkel als ze vrijgelaten worden in de groeipatronen. Kies daarom altijd voor een boom waarvan bekend is dat deze een geleide groei aan kan. Een boom die hier uitermate geschikt voor is is de lindeboom.

Leibomen plaatsen en onderhouden

Omdat leibomen zulke unieke bomen zijn, kun je voor het onderhoud en de plaatsing beter een specialist inhuren dan het zelf uitvoeren. De bomen dienen op de juiste manier geplant te worden om een juiste en geleide groei te realiseren. Daarnaast dienen de bomen op de juiste manier onderhouden te worden. Het snoeien van de leibomen dient uiterst secuur te gebeuren. Als de verkeerde tak van de leiboom wordt afgesnoeid kan het zomaar gebeuren dat de boom nooit meer in het gewenste patroon zal groeien!