Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

Je tuin onderhouden doe je zo!

Nederland bevindt zich momenteel in een lockdown. Helaas zijn we voorlopig nog niet helemaal van de beperkingen. Dit betekent dat we meer tijd in en rondom onze woning spenderen dan ooit! Het is een goed idee om deze tijd nuttig te spenderen. Je kunt deze tijd gebruiken om jezelf nieuwe skills aan te leren, een nieuwe hobby te zoeken of door bijvoorbeeld je woning op te knappen. Je woning kun je opknappen door de woning intern aan te pakken, of extern. De woning kun je extern opknappen door bijvoorbeeld je gevel te verven, of de tuin onder handen te nemen! In deze blog geven we je enkele tips om je tuin onder handen te nemen.

Snoeien

Planten en heggen in de tuin geven de tuin een mooie en gevulde uitstraling. Om deze mooie en unieke uitstraling te bewaren dienen deze regelmatig bijgewerkt te worden. Dit doe je door ze regelmatig te snoeien. Als het gaat om kleine planten en heggen kun je dit vaak al doen met een heggeschaar. Dit is echter een arbeidsintensief proces en wordt al stukken moeilijker als je veel moet snoeien. Als je veel moet snoeien kunnen we je aanraden om hiervoor accuproducten van Husqvarna te gebruiken. Dit zijn geautomatiseerde producten die het werk enorm verlichten. Doordat het werk stukken lichter wordt, is de kans op fysieke klachten een stuk lager!

 

Planten

Je kunt de uitstraling van je tuin een enorme boost geven door nieuwe planten te planten. Nieuwe planten geven de tuin extra kleur en opvulling en hierdoor zal de tuin er weer als nieuw uit zien! Let hierbij wel op de kleuren van de planten die je koopt. Het is het mooist als de nieuwe planten matchen bij de uitstraling van de rest van de tuin. Koop bijvoorbeeld planten die dezelfde kleur hebben als de andere attributen in de tuin. Als je bijvoorbeeld een groene schutting hebt, dan staan paarse planten hier stukken minder mooi bij dan gele planten!