Doe het zelf tuinen
Image default
Aanbiedingen

Koop je douchewand bij Badkamerwinkel

Profielen

Waar ga jij voor kiezen een wand met profiel of zonder? Staat de muur niet haaks op de wand? Dan kun je alvast de wand zonder profiel wegstrepen. Het mooie van een profiel loze wand is wel dat hij strak oogt door de vaste scharnierpunten. De wand met profiel heeft dit niet en kan verstelt worden. Ook kun je met een profielwand eventuele oneffenheden wegwerken.

Het glas

Deel jij de douche met veel andere mensen of bijvoorbeeld alleen met jouw partner? Je kunt gaan voor gewoon glas waar je doorheen kunt kijken, of matglas. Dat laatste is natuurlijk belangrijk wanneer je privacy wilt behouden. Het voordeel van normaal glas is wel dat de badkamer groter gaat lijken. Dit is niet belangrijk wanneer je badkamer al heel groot is natuurlijk.

De Stijl

Als laatste is de stijl van de badkamer ook een belangrijk punt. Wat past bij jou en de badkamer? Industrieel? Klassiek of modern? Je kunt bijvoorbeeld spelen met de kleuren van het profiel of de randen, en het materiaal zoals roestvrijstaal of chroom. De meeste bedrijven kunnen jou uiteraard advies geven over de stijl die jij voor ogen hebt. Zo is een douchewand kopen weer een stukje gemakkelijker.

Waarop letten bij kopen douchewand

Een douchewand kopen is niet zomaar even gedaan, je moet rekening houden met een aantal zaken. Daarnaast wil het oog natuurlijk ook wat, en het moet passen bij de stijl van jouw badkamer. In dit artikel bespreken wij een aantal punten die belangrijk zijn bij de aankoop van een douchewand. Zoals de verschillende soorten die er beschikbaar zijn, de afmetingen en de stijlen waar jij voor kunt kiezen. Zo hoop ik dat jij tot de juiste keuze komt en kiest voor een wand die bij jou en jouw badkamer past.

De Afmetingen

Bij de aankoop zijn natuurlijk de afmetingen een belangrijk aspect. Hoe groot is de badkamer? Hoe ver steekt de douche uit? Gemakkelijk onder en uit de douche stappen is natuurlijk ook belangrijk. De meeste bedrijven adviseren een doorgang van 60cm met een stabilisatiestang van minimaal 80cm. Zo zal niet de hele badkamer nat worden door de spetters die verspreid worden tijdens het douchen. Wanneer de doorgang erg groot is kun je deze spetters ook blokkeren door een kleine wand van 30cm bij te plaatsen.

De Vorm

Als het om een inloopdouche gaat bieden veel bedrijven keuzehulp aan omdat het een stukje lastiger is om de juiste vorm te vinden. Wanneer je een douchebak gebruikt is de keuze vaak wat makkelijker. De wand is altijd een stukje kleiner dan de bak. Je ziet dan altijd een smalle rand rond de bak. De wand groter dan de bak? Nee dit mag absoluut niet.

https://www.baderie.nl/producten/douches