Doe het zelf tuinen
Image default
Hobby en vrije tijd

Deze bieren brouw je met eigen verbouwde ingrediënten

Het zelf brouwen van bier is natuurlijk niet alleen ontzettend lekker, maar ook leuk om te doen! Zo kun je allerlei verschillende soorten stijlen bier brouwen en dat helemaal vanuit je eigen keuken. Lijkt jou het leuk om hiermee aan de slag te gaan, maar heb je eigenlijk geen idee hoe het allemaal in z’n werk gaat? Dan hebben we hier een aantal tips voor je die je hierbij kunnen helpen. Daarnaast vertellen we je ook welke verschillende soorten en ook stijlen bier er allemaal zijn, zodat je voor jezelf een duidelijk beeld hebt wat de mogelijkheden allemaal zijn en hoe je dit het beste kunt aanpakken. Doe er dus je voordeel mee!

 

Hoe brouw je bier?

Wil jij graag je eigen bierbrouwen, dan kun je dit doen door middel van een starters pakket, maar ook door je eigen ingrediënten te verbouwen. Zo kun je bijvoorbeeld je eigen hop verbouwen, maar ook je graag behoort tot de mogelijkheden. Is dit niet iets voor jou, dan kun je deze ingrediënten natuurlijk ook gewoon gemakkelijk en snel aanschaffen. Het brouwen van bier in vervolgens vrij eenvoudig om te doen, mits je beschikt over de juiste ingrediënten. Laat dat laatste nu juist iets zijn, wat de minste uitdaging is, aangezien je met een starterspakket alles in huis hebt voor je favoriete bier. Zo kun je direct aan de slag, met het brouwen van jouw favoriete bier. Wel is het goed om er rekening mee te houden dat je een grote pan nodig hebt, van ongeveer 6 liter. Heb je deze niet, zorg er dan voor dat je er eentje kunt lenen of er eentje aanschaft.

 

Welke verschillende stijlen bier zijn er?

Wil je zelf bier brouwen, dan is het natuurlijk wel zo belangrijk dat je weet wat je wilt gaan brouwen. Daarom is het goed te weten welke verschillende stijlen bier er allemaal zijn. In de basis kunnen we het bier onderverdelen in een 4-tal verschillende bierstijlen. Deze stijlen worden ook wel ‘klassen’ genoemd. Dit gaat van klasse A t/m klasse D. Hoe hoger de klasse is, des te sterker is het bier. Klasse A bier is dus ook vaak het bier zoals we dit kennen als ‘normaal’ bier. Naarmate je verder gaat, kom je op een gegeven moment uit bij klasse D. Dit zijn de zwaarste bieren en dat zijn vaak de stout bieren en ook bok/bock bieren.