Doe het zelf tuinen
Image default
Dieren

Dagbesteding bij de christelijke zorgboerderij van Barneveld: hoe wordt dit gefinancierd?

Zorgboerderijen vormen een belangrijke vorm van dagbesteding voor personen van uiteenlopende leeftijden die tot de kwetsbare groepen van de samenleving behoren. Veehouderij Groot Kootwijk, de christelijke zorgboerderij van Barneveld, biedt dagbesteding in een christelijk milieu. De familie is reformatorisch gezind en aangesloten bij de Gereformeerde Gemeenten Nederland. Op de boerderij heerst een huiselijke sfeer. Er kan met elkaar worden gegeten, er worden spelletjes gespeeld en er wordt op de boerderij meegeholpen. De ervaren begeleiders bieden zorg op maat en hebben oog voor het persoonlijk welzijn van eenieder.

Financiering van dagbesteding op een zorgboerderij

De christelijke zorgboerderij in Barneveld behoort tot de erkende zorgboerderijen en beschikt over het kwaliteitskeurmerk van de Federatie Landbouw & Zorg. Financiering van de dagbesteding voor kinderen, jongeren of ouderen kan op verschillende manieren geschieden: via WLZ (Wet Langdurige Zorg), PGB (persoonsgebonden budget) en ZIN (zorg in natura). De zorg vraagt u aan bij de gemeente, het zorgkantoor of de zorgverzekeraar.  

De druk op de mantelzorg wegnemen

Dé zorgboerderij van Barneveld, gelegen nabij Voorthuizen, Lunteren en Kootwijkerbroek, biedt een veilige plaats en een plek voor ontwikkeling voor uiteenlopende kwetsbare groepen. Ook voor hun mantelzorgers is de christelijke zorgboerderij van Barneveld echter van belang. De zorg in Nederland staat namelijk onder druk en dat betekent dat steeds meer mensen zijn aangewezen op de hulp van hun eigen, directe omgeving. Als mantelzorger heeft u af en toe ook behoefte aan rust. De christelijke zorgboerderij van Barneveld is er indirect dus ook voor u.

Voor jong en oud

Veehouderij Groot Kootwijk in Barneveld, in de omgeving van Voorthuizen, Lunteren en Kootwijkerbroek, biedt dagbesteding aan zowel jongeren als ouderen. Kinderen kunnen allerlei spelletjes spelen en de boer helpen met de dieren en de moestuin. Ook ouderen spelen spelletjes, eten samen en helpen op de boerderij. Bovendien bestaat er voor hen ook de mogelijkheid tot het samen bijbellezen en het zingen van psalmen. Een ervaren team zorgt voor de begeleiding.