Doe het zelf tuinen
Image default
Bedrijven

BGT Data

Als je via Geogap.nl hebt besloten om BGT Data te downloaden, dan weet je dat je straks beschikt over informatie die je nu wél gemakkelijk importeert en waar je dus ook echt iets aan hebt.  Kies je voor bijvoorbeeld de BGT Database dump dan  krijg je overzicht van alle objecten die zich in de openbare ruimte bevinden.

Alles wordt in beeld gebracht; van palen tot masten en van bomen tot putten

Objecten? Ja, want je krijgt informatie waarop je ook panden, palen, masten, bomen en zelfs putten aangegeven ziet. Mits ze uiteraard door de bronhouders – de gemeente dus- geregistreerd zijn uiteraard. Gebruik de BGT data als basis voor het uit te voeren werk. Dan namelijk weet je zeker dat je beschikt over actuele informatie over alles wat zich in de openbare ruimte bevindt.

Tot op 20 centimeter nauwkeurigheid

Natuurlijk kijk je alvast naar de inhoud van de informatie die je wilt downloaden met de beschikbare BGT viewer. Dit kan via BGTviewer.nl. Via deze website is het ook een optie om de kaart als een shapefile of een DXF te importeren. De BGT is, voor de goede orde, een zeer gedetailleerde kaart van ons land, een kaart die tot op 20 centimeter nauwkeurig is.

Voor mensen die zich bezighouden met ruimtelijke gegevens

Het bestand dat je downloadt is altijd actueel en landsdekkend.  Niet zelden wordt BGT dan ook gebruik door mensen die zich nadrukkelijk bezighouden en bemoeien met ruimtelijke gegevens. Extraatje is wel dat de objecten zoals die te zien zijn op de kaart, een uniek nummer hebben.  Dit maakt communicatie ver de objecten een stuk eenvoudiger. Op Geocap.nl is nog veel meer mogelijk. Zo kun je ook kiezen voor het downloaden van BAG Data bijvoorbeeld. En je gaat merken dat het importeren via Geocap.nl wel gewoon iets is dat iedereen uit kan voeren.