Doe het zelf tuinen
Image default
Buiten leven

Alles over het Amsterdamse klimaat

Het Amsterdams klimaat staat voor iedereen paraat

Omdat Amsterdam redelijk dichtbij zee ligt heeft het te maken met een gematigd zeeklimaat. Amsterdam heeft regelmatig te maken met hevige wind uit het noordwesten en zelfs af en toe met stormen die vanuit de Noordzee Nederland binnenkomen. Als je eens een keer naar de hoofdstad wilt om een dagje te genieten van al het moois dat Amsterdam te bieden heeft, dan kun je het best in de zomer gaan. De Amsterdamse zomers zijn over het algemeen namelijk warm met een gemiddelde temperatuur van 17,5 graden.

Mocht je ‘s zomers liever naar het buitenland vertrekken dan kun je altijd nog in de winter naar Amsterdam gaan want ook dan is het er prima vertoeven. ‘s Winters ligt de temperatuur namelijk zo rond de drie of vier graden en de stad ziet er dan overal prachtig uit.

Pompen of verzuipen

Amsterdam mag dan netjes gemiddeld scoren wat betreft temperatuur en neerslag, toch heeft het wel eens te maken met hevige stormen. Dergelijke stormen zijn soms zo heftig dat men de pompen die rond de stad zijn aangelegd moet gebruiken om het stijgende waterpeil letterlijk naar zee of elders moet verplaatsen omdat de stad anders onder water loopt. Het algemene gevoel dat het vaak regent in Nederland overheerst overigens ook in Amsterdam, maar jaarlijks valt er niet meer dan ongeveer 800 millimeter regen, wat ook redelijk overeenkomt met het landelijk gemiddelde.

De zon opzoeken

Als je graag in de zon loopt tijdens een dagje shoppen dan is Amsterdam zeker een goede optie. Met gemiddeld 80 tot 85 dagen zonnige (tussen 50% en 80% zonneschijn op een dag) dagen per jaar is het een van de meest zonnige steden van ons land. Het Vondelpark is een prachtige locatie om lekker van de zon te genieten en ook nog eens op en top Amsterdam.

 

https://www.amsterdamenco.nl/