Doe het zelf tuinen
Image default
Tuin en buitenleven

5 Tuinafscheiding ideeën

Een tuinafscheiding of erfafscheiding biedt meer privacy. Terwijl jij rustig in je tuin een drankje drinkt, heb je geen last van voorbijgangers die om het hoekje gluren. Daarnaast zorgt een tuinafscheiding ervoor dat je kinderen of huisdieren ook veilig in je tuin blijven. Ze kunnen immers niet zomaar de straat op schieten of weglopen. Een ander voordeel van een tuinafscheiding betreft de veiligheid. Wanneer jouw tuin omheind is met een tuinafscheiding, zal een ongenode gast eerst twee keer nadenken voordat hij over, onder of door de omheining heen gaat. Het biedt je dan ook een veilig gevoel, zo’n tuinafscheiding.

1: De houten schutting

De achtertuin van veel huishoudens in ons land is voorzien van een houten schutting. De privacy die deze schutting biedt is enorm. Het biedt dan ook geen doorkijk en met een houten schutting is je tuin goed afgesloten. Uiteraard zijn de schuttingen in veel verschillende uitvoeringen te koop. Zo kun je bijvoorbeeld bij de houthandel in Drenthe houten schermen en palen bestellen, waar jij een mooie schutting mee kunt maken. Er zijn kant-en-klare tuinschermen, maar je kunt ook gaan voor tuinhout en houten palen en zelf een creatie verzinnen. Het kost waarschijnlijk iets meer tijd, maar dan heb je wel wat unieks.  

2: De groene haag

Een houten schutting mag dan wel de meest populaire tuinafscheiding zijn, een groene haag staat ook hoog op het verlanglijstje van velen. Door bijvoorbeeld een haag van coniferen te maken of andere groene haagplanten, krijg je een mooie natuurlijke afscheiding. Het groen trekt vele dieren aan en wie weet heb je in het voorjaar een nestje tussen de takken zitten. Het groen heeft natuurlijk wel wat onderhoud nodig. Zo zal de haag eens of twee keer per jaar gesnoeid moeten worden, maar daar krijg je wel prachtig groen voor terug.

3: Een stenen muur

Ook met een stenen muur kun je een prachtige tuinafscheiding maken. Deze kun je zo hoog maken als je zelf wilt en zorgt daarnaast ook voor voldoende privacy. Een ander voordeel van deze tuinafscheiding is dat het het geluid van de straat reduceert en de geluiden uit de tuin binnen de tuin houdt. Zo kun je rustig met elkaar een gesprek voeren.

4: Een schanskorven schutting

Een andere tuinafscheiding die we steeds vaker terugzien, is de schanskorven schutting. Een schanskorf is een metalen korf, gevuld met breukstenen of glasbrokken. Het is een stevige constructie welke zorgt voor een mooie moderne, maar ook stoere uitstraling. Deze tuinafscheiding zien we dan ook vaak terug in de moderne tuin.

 

Gerelateerde artikelen

Een mooi en betaalbaar inbouw zwembad

Slotenmakers voor het wagenpark

Tuinplanten voor in de volle zon