Doe het zelf tuinen
Image default
Vakantie

5 redenen om je volgende vakantie naar Pisa te boeken

Pizza is ook een van de meest iconische steden van Italië, bekend vanwege de unieke leunende toren, Een van de grootste toeristische attracties van heel Italië. Als je in Pisa bent, zijn er naast deze toren ook nog een aantal unieke en geweldige andere dingen te doen.

5 redenen om naar Pisa te gaan

Beklim de Toren van Pisa

Het zal je niet verrassen dat het beklimmen van de toren van Pisa een van de eerste dingen is dat elke toerist in Italië moet doen. Het is een van de meest unieke architectonische prestaties die je in heel Italië kunt vinden. Het is een toren van een kathedraal. De toren bevindt zich achter de Kathedraal van Pisa en is het op drie na oudste gebouw in Piazza del Duomo.

Bezoek de Duomo van Santa Maria dell’Assunta

 naast de toren van Pisa eentje in Pisa nog een aantal andere unieke architectonische bezienswaardigheden, zoals het Duomo van Santa Maria dell’Assunta. Dit is een van de beste voorbeeld van de Romeins-Pisaanse architectonische stijl, en wordt aangezien als een van de meest indrukwekkende kathedralen in heel Europa.

De Universiteit van Pisa

Pisa is ook een van de meest belangrijke steden op het gebied van scholing. De stad bezet een van de meest oude universiteiten die nog open zijn. De Universiteit van Pisa is operationeel sinds de 14e eeuw, dat maakt het een van de oudste in de hele wereld. Het werd in 1343 opgericht door een edict van paus Clemens VI. Het herbergt ook de Orto botanico di Pisa, Europa’s oudste academische botanische tuin.

Galileo’s thuisbasis

De beroemde historische Italiaanse wetenschapper Galileo Galilei is geboren in Pisa. Tegenwoordig kun je zijn historische huis in de stad bekijken en er foto’s van maken.

Keith Haring’ Graffiti

Keith Haring één van de meest bekende graffiti artiesten van heel Italië, zijn graffiti Style is gepopulariseerd in de stad Pisa, rond 1980. Als je geïnteresseerd bent in de artistieke geschiedenis van Italië, dan moet je deze plek zeker bezoeken.

Autoverhuur in Pisa

Terwijl je de geweldige kenmerken van de historische locaties in de stad Pisa bewondert, wil je graag op een fijne manier vervoert worden tussen de verschillende locaties. Gelukkig heeft Pisa zeer concurrerende autoverhuurbedrijven, waardoor je er goedkoop een auto huurt. U kunt een auto huren voor slechts EUR 19 per dag bij Auto Italy op de luchthaven. Ze vergelijken autoverhuurbedrijven in Pisa zoals Centauro, Firefly, Europcar, Flizzr, Surprice, Hertz, Thrifty, Avis, Dollar, Payless, InterRent, Sixt, Budget, National, Alamo, Goldcar, Enterprise, Rhodium en Green Motion.

Het huren van een goede auto kan jouw vakantie een stuk beter maken, aangezien een goede auto de tijd en middelen die je aan het reizen zou besteden, vermindert.

Als we autoverhuur vergelijken, kunnen we ook zien dat Pisa zeer aantrekkelijke tarieven heeft. Zorg er dus voor dat je, de volgende keer dat je de stad bezoekt, ten volle profiteert van de concurrerende autoverhuurbedrijven van de stad.

Samenvattend kunnen we zien dat Pisa een geweldige geschiedenis en cultuur heeft. Maar terwijl je hiervan geniet wil je maximaal profiteren van de goedkope autohuur daar.

https://www.autoitaly.nl/