Doe het zelf tuinen
Image default
Aanbiedingen

Zwembaden van verschillende vormen

Afhankelijk van het doel, de locatie en het budget kunnen zwembaden in verschillende soorten en maten voorkomen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende zwembadtypes:

 

Rechthoekig zwembad

Dit is een van de meest traditionele en populaire zwembadvormen. Hij heeft rechte zijkanten en scherpe hoeken, waardoor hij perfect is voor veel tuinen. In een rechthoekig zwembad is het banen zwemmen het prettigst.

 

Ovaal zwembad

Een ovaal zwembad is ronder van vorm en biedt meer ruimte dan een rechthoekig zwembad van dezelfde lengte. 

 

Rond zwembad

Rond zwembad is eenvoudig te installeren en heeft geen scherpe hoeken. Hun diameter varieert meestal van enkele meters tot groter. Banen zwemmen is hierin lastig.

 

Zwembaden met vrije vorm

Zwembaden met vrije vorm hebben organische, natuurlijke contouren en kunnen verschillende vormen aannemen, zoals niervormig, amoebevormig of zelfs vormen die zich aanpassen aan de omgeving. Veelal wordt er voor een vrije vorm gekozen als de keuze uitgaat naar een zwemvijver.

 

L-vormig zwembad

Dit type zwembad bestaat uit twee delen die in een L-vorm zijn gerangschikt, waardoor het zwembad opgaat in een hoek van de achtertuin.

 

Infinity-zwembad

Een infinity-zwembad, ook wel een overloopzwembad genoemd, heeft een rand waardoor water in een onzichtbaar overloopkanaal kan stromen, waardoor het lijkt alsof het water zich eindeloos uitstrekt.

 

Inbouwzwembaden

Dit type zwembad wordt ondergronds ingegraven en is verkrijgbaar in verschillende soorten en maten.

 

Bovengrondse zwembaden

Deze zwembaden worden boven de grond geïnstalleerd en zijn meestal rond of rechthoekig van vorm. Ze zijn over het algemeen goedkoper en gemakkelijker te installeren dan inbouwzwembaden.

 

De keuze voor de zwembadvorm hangt af van verschillende factoren, waaronder de beschikbare ruimte, het beoogde gebruik, de landschapsarchitectuur en het budget. Het is belangrijk om de vorm en het ontwerp zorgvuldig te overwegen om ervoor te zorgen dat het zwembad geschikt is voor uw behoeften en omgeving.

 

https://www.amarque.nl/zwembad/