Doe het zelf tuinen
Image default
Dienstverlening

Zelf zonnepanelen plaatsen

Zonnepanelen zijn tegenwoordig bijna noodzakelijke investeringen, zeker met stijgende elektriciteitsprijzen. U kunt dankzij de zonnepanelen elk jaar duizenden euro’s besparen. Wat betreft extra kosten zoals installatie, dit kan ook worden vermeden bij het zelf zonnepanelen plaatsen. Hoewel we je niet aanraden dit alleen of zonder professionele hulp te doen, ken je jezelf als geen ander en weet je zeker hoe goed je dingen kunt doen. Voor een goede begeleiding raden we u echter aan om de instructies van ons op te volgen, we willen niet dat u uzelf bezeert tijdens het zelf zonnepanelen plaatsen. Zonder verder oponthoud, hier is hoe u zelf zonnepanelen kunt plaatsen, samen met belangrijke aspecten van de installatie.

 

Installeer de leiding en het platform

U moet eerst een geschikt platform kiezen voor uw zonnepanelen, deze kunnen zowel plat zijn of naar de zon gekanteld. De meest ideale locatie is het dak van uw huis, maar dit kan enkele installatieproblemen opleveren waarmee u rekening moet houden:

Niet alle daken zijn op dezelfde manier gebouwd.

  • ommige hebben niet de meest optimale blootstelling aan de zon.
  • ommige daken hebben periodiek een onderhoudsbeurt nodig, wat betekent dat u uw paneelopstelling hiervoor moet demonteren.U heeft
  • minder vrijheid om uw panelen te installeren.

 

Zelf zonnepanelen plaatsen

Veel panelen worden geleverd met montagebeugels die u eenvoudig aan uw platforms kunt bevestigen, vooral als de platforms van hout zijn. Voor stalen platforms of daken heeft u misschien een betere boor nodig en wees ook voorzichtig met dat dak. Als de panelen echter niet vooraf met beugels zijn bevestigd, kunt u contact opnemen met uw dealer om te informeren of de beugel wordt meegeleverd of waar u deze kunt plaatsen. Voor beugels zijn echter schuine beugels het meest ideaal, zet eerst de voorpoten vast. Zorg ervoor dat ze vierkant en gecentreerd zijn voordat ze op hun plaats worden vastgezet met schroeven of ander materiaal dat u heeft.

 

Bepaal de beste positie van de zon en zet de achterpoten vast

Voor grondplatforms heb je nu zeker veel meer vrijheid bij het kiezen van hoe je de zonnepanelen installeert. U kunt ook beslissen in welke richting ze moeten staan voor optimale zonneschijn. Zorg er echter voor dat u meteorologische gegevens gebruikt om de bewegingen van de zon in uw omgeving te bepalen, op deze manier kunt u het zonlicht maximaliseren op basis van de hoek en positie van uw panelen.