Doe het zelf tuinen
Image default
Dienstverlening

Een tegelzetter zorgt voor een strakke afwerking

Een tegelzetter is een vakman die gespecialiseerd is in het plaatsen van tegels. Zij zorgen voor een nauwkeurige, afgewerkte uitstraling van elke ruimte die bedekt moet worden met keramische, porseleinen of stenen tegels. Uw tegelzetter zijn experts in het verzekeren dat elke tegel goed en gelijkmatig wordt gelegd voor een algemene consistente uitstraling.

Wat doet een tegelzetter?

Een tegelzetter is verantwoordelijk voor het plannen, opmeten en op maat snijden van tegels. Vervolgens bereidt hij het oppervlak voor met lijm en legt hij de tegels in patronen of mozaïeken volgens de instructies van de klant. Nadat de tegels zijn gelegd en gezet, voegen zij de tegels op hun plaats en controleren zij op nauwkeurigheid, zodat de lijnen gelijk zijn en de tegels recht liggen. Mogelijk moet hij of zij ook schoonmaken nadat de klus is geklaard.

Gereedschap van het vak

Tegelzetters gebruiken verschillende gereedschappen en apparatuur om hun werk te doen. Het meest gebruikte gereedschap is de tegelzaag, waarmee tegels in stukken worden gezaagd. Andere gereedschappen zijn troffels, waterpassen, natzagen, voeggereedschap en afstandhouders. Ze moeten ook verstand hebben van gereedschap om te meten, zoals meetlinten en lasers.

Installatie van tegels

Het installatieproces kan variëren, afhankelijk van het soort tegels dat wordt gebruikt en de indeling van de ruimte. Over het algemeen is de eerste stap het plannen van het ontwerp van de hele ruimte, het berekenen van het aantal benodigde tegels en het op maat snijden ervan, indien nodig. Daarna het oppervlak moet worden voorbereid met lijm om de tegels vast te zetten, en de tegelzetter brengt ze aan in patronen of mozaïeken. Zodra alle tegels zijn geplaatst, voegen zij de tegels en zorgen zij ervoor dat deze waterpas en gelijkmatig liggen.