Doe het zelf tuinen
Image default
Architectuur

Wonen op het platteland

Op het platteland wonen op een oude boerderij, wie droomt af en toe niet over dit idyllische romantische beeld? Maar wat houd het echt in om te wonen op het platteland? In deze blog gaan we het hebben over de voor en nadelen over het landelijke leven?

 

Rust en ruimte

De rust en de ruimte is de voornaamste reden dat mensen op het platteland willen wonen. Mensen dromen weg over lange zomeravonden en kinderen die vrij en lieflijk buiten spelen. Even helemaal back to the basics! Heerlijk de avond aan je voorbij laten trekken onder het genot van een wijntje uit de wijnkelder, samen met je partner. Je bent nu al verkocht hé? Je voelde het al aankomen, maar dromen en de realiteit zijn twee andere dingen. Betekent dat dan dat er nooit een droom uitkomt? Nee, dat niet. Maar het komt je niet aanwaaien.

 

Toen ik met mijn partner een boerderij kocht 12 jaar geleden, moest ik toch behoorlijk wennen hoor!

 

Dit is mijn samenvatting van 12 jaar landelijk wonen.

 

Meer ruimte

Nou vooruit, laten we dan maar meteen beginnen met die ruimte dan! Sinds mijn  verhuizing naar her platteland heeft mijn stappenteller overuren gedraaid. Alles is namelijk veel verder weg. De stad, de sportschool en de supermarkt. Je bent afhankelijk van je auto voor alles.

 

In huis ligt ook alles wat verder uit elkaar. Zo is het voor mij 80 meter lopen van bed naar de koelkast. Een ontbijtje op bed wordt zo al gauw een ochtendwandeling.

 

Meer Rust

Toen ik met mijn man Freek besloot een boerderij te kopen, was de grootste reden dat mijn man rust wilde om zich heen. Hij werkt in de ICT en zit lang achter de computer. Hij hecht waarde aan rust en de omgeving stimuleert zijn creativiteit. Wij hebben het geluk dat onze woning 150 meter van de openbare weg ligt. Wij hebben dus nooit te maken met autogeluiden of voorbijgangers. Het brengt natuurlijk ook een enorme privacy met zich mee.

 

Alles is ver

Het enige echte nadeel van landelijk wonen is eigenlijk dat alles zo ver weg is. Als de melk op is, heb je niet zomaar even een nieuw pak om de hoek. Je moet dus ook qua boodschappen best veel vooruit plannen.

 

Dit was mijn samenvatting over leven op het platteland.

https://klement-rentmeesters.nl/boerderij-te-koop/