Doe het zelf tuinen
Image default
Architectuur

De inspectie op speeltoestellen geeft garantie op veiligheid

Een veilige speeltuin voor kinderen is onderhevig aan onderhoud en een periodieke inspectie op speeltoestellen. Hiermee laat u niets aan het toeval over en neemt u de verantwoordelijkheid voor de veiligheid van uw speeltoestellen. Het beste is om de controle op vaste tijdstippen in het jaar in te plannen. Een overzicht van kritiekpunten en wat de algemene staat is van uw speelplaats, krijgt u overgedragen in de vorm van een inspectierapport. Met zo’n inspectierapport kunt u verder aan de slag en nodige reparaties uitvoeren. 

 

Gevolgen van negeren inspectierapport

Legt u het inspectierapport naast u neer en mocht er een ongelukje gebeuren door achterstallig onderhoud dan is het waarschijnlijk dat u hiervoor verantwoordelijk wordt gesteld. Stel u voor dat een kind door het spelen op een van uw speeltoestellen zijn of haar been breekt, terwijl u op de hoogte was van mankementen dan kan hier een behoorlijke schadeclaim tegenover staan. Kunt u aantonen dat u zich gehouden heeft aan alle punten van het inspectierapport dan treft u feitelijk geen blaam van eventuele ongelukjes.

 

Wie voert de inspectie op speeltoestellen uit?

Een inspectie op speeltoestellen wordt uitgevoerd door gecertificeerde inspecteurs. Met ruime ervaring en inzicht weten deze inspecteurs precies waar ze op moeten letten. Samen met onderhoudsmonteurs leveren ze u de garantie voor een veilige speelplaats. Het is aan te raden om een inspectie aan te vragen voordat de schoolvakantie begint of na de winterperiode wanneer de speeltoestellen zijn blootgesteld aan de elementen. Periodiek onderhoud aan de hand van een inspectierapport is vele malen goedkoper dan groot onderhoud, vervanging van speeltoestellen of boetes.