Doe het zelf tuinen
Image default
Aanbiedingen

Welke oprijplaten heb ik nodig?

Oprijplaten worden gebruikt om kruiwagens, auto’s, motoren en machines op de laadvloer van aanhangers te rijden en ze er weer af te halen. Maar welke oprijplaten heb je dan precies nodig? Dat is een vraag die vaak voorkomt. Ga je voor een kunststof, stalen of aluminium oprijplaat? hoe lang moet de oprijplaat zijn? En hoe breed? Dit zijn vragen die in deze blog beantwoordt worden. We zullen de verschillen tussen de oprijplaten behandelen zodat jij straks precies weet welke oprijplaat je nodig hebt!

Kunststof oprijplaten de juiste keuze?

Kunststof oprijplaten zijn erg makkelijk om mee te werken, ze zijn erg licht namelijk. Dit maakt het laden en lossen van de lading veel makkelijker. Het grote voordeel is dus dat ze lichter zijn dan stalen oprijplaten of rubberen oprijplaten. Ook is het de goedkoopste optie, de stalen en aluminium oprijplaten zijn vaak erg prijzig. Dus als je een voordelige oplossing zoekt, dan adviseren wij de kunststof oprijplaten. Als laatste voordeel zijn kunststof oprijplaten goed bestand tegen slijtage, waardoor je langer kan genieten van je oprijplaten. Ook een duurzame oplossing dus!

Waarom stalen oprijplaten kiezen?

Stalen oprijplaten zijn veruit de stevigste oprijplaten die er zijn. Dus ben je van plan om zware lading te gaan vervoeren zoals auto’s, graafmachines of andere zware belasting? Dan is de stalen oprijplaat veruit de beste optie. Op deze oprijplaten kun je altijd vertrouwen, wel is het een nadeel dat ze aan de zware kant zijn. Ook zijn ze gevoelig voor roestvorming, daarom adviseren wij om te kijken naar roestvrijstalen oprijplaten of gegalvaniseerde oprijplaten. Ook verzinkte oprijplaten gaan langer mee omdat ze een sterke laag bevatten die beschermt tegen corrosie. Gegalvaniseerd oprijplaten zijn vaker goedkoper dan verzinkte oprijplaten. Maar gegalvaniseerde oprijplaten zijn wel minder goed bestand tegen roest. Een oplossing is dan om ze goed op te bergen! Veel aanhangers hebben tegenwoordig een geïntegreerde schacht voor oprijplaten!

Een aluminium oprijplaat: lekker licht!

Moet je vaak met oprijplaten rond sjouwen? Dan raden wij om een aluminium oprijplaat te kiezen. Deze zijn namelijk zeer licht, lichter als platen van kunststof en staal. Ook zijn sommige oprijplaten voorzien van een handvat. Hierdoor wordt het echt eenvoudig om ze te verplaatsen. Een groot voordeel van aluminium oprijplaten is dat ze niet roesten. Dit maakt ze erg duurzaam, omdat ze ervoor zorgen dat de oprijplaten langer meegaat. Bij juist gebruik gaan ze jaren lang mee! Ga je een grasmaaier vervoeren? Er zijn oprijplaten van aluminium beschikbaar die gebogen zijn. Dit maakt het laden van de grasmaaier veel makkelijker. Het is nog belangrijk om rekening te houden met wat je wilt vervoeren. Is het een zwaar object zoals een auto? Dan adviseren wij lange oprijplaten van staal bijvoorbeeld. Hoe langer de oprijplaat, hoe lager de oprijhoek en hoe minder kracht het kost om op de aanhanger te komen.

Oprijplaat aanhanger kopen bij Aanhangwagendirect

Ben je eruit van welk materiaal je jouw oprijplaat wil? Aanhangwagendirect is de marktleider op het gebied van aanhanger onderdelen in Nederland. Ook als je het nog niet weet kun je contact opnemen met de klantenservice. Zij zullen jou dan helpen om de juiste oprijplaat aanhanger te zoeken.

https://www.aanhangwagendirect.nl/